Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Fiatal tehetséges zenészek

Fiatal tehetséges zenészek

Ti is felfigyeltetek rá, hogy egyre több jobbnál jobb dal jeleni meg? Az elmúlt néhány évben új előadók bukkantak fel, akik egy másfajta irányzatot képviselnek és tehetségükkel meghódítják a világot.

Az elmúlt évtizedek nem igazán kedveztek a zenének. Voltak ugyan nagyszerű dalok és előadó, azonban ha visszatekintünk, csak bizonyos körökre összpontosult a zene. A magam részéről úgy látom, hogy eléggé be volt szűkülve, magyar viszonylatban tekintve pedig alig néhány tucat előadóra koncentrálódott.

Ha a mai zenét megnézzük, határozottan azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok a fiatal tehetség, akik színesítik ezt a világot. A dalok már egy újfajta értelmezésben készülnek, amiben rengeteg stílus keveredik. Sokszor nem is lehet beazonosítani, hogy milyen stílusról van szó, hiszen vesznek egy kicsit ebből, majd abból is és valami egészen új születik. A műfajok keverednek, amivel újdonságokat hoznak.

A feltörekvő bandák most egy újabb fénykorukat élik. A közönség nagy örömére változatos a zene. Mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Olyan érzéssel tölt el az egész, hogy az előadók sokkal elkötelezettebbek és a zenének élnek, ezzel sokkal közelebb hozva a zenét a közönséghez. A kapcsolat a két oldal között felszabadultabb és nem olyan kötött. Szinte bárki találkozhat velük és beszélgetést is kezdeményezhet.

A jövőre nézve így ennek pozitívabb hatása van. Mondhatni, hogy kitárul a világ és megtöltődik élettel. A mostani új generáció hatással lesz a későbbiekre, akik reméljük, hogy követik ezt az útvonalat és próbálják még közelebb hozni a zenét hozzánk, valamint egyéniségükkel valami újat alkotni.

Fiatal tehetséges zenészek
Szoktál zenét hallgatni?

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small