A legeslegfinomabb háromszögek, amiket valaha ettél! Készítsd el!

Rovat

Megosztás

Édes szájú vagy? Netán sós? Mindegy, mert miután ezeket a háromszögeket megkóstolod, biztosan a sós vonalat képviseled majd! Egyszerű, nagyszerű és addiktív. Így lehetne jellemezni. Próbáld ki ezt a receptet, megéri!

Hozzávalók:

A tésztához:

1 kg sütőliszt

50 g élesztő

5 dl tej

2 dl étolaj

1 csapott evőkanál só

1 evőkanál cukor

A töltelékhez:

sonka kockára vágva

1 db lila hagyma

1 db kukorica konzerv

reszelt sajt ízlés szerint (kb. 10-15 dkg)

3 gerezd fokhagyma 

3-4 dl tejföl

A tetejére

2 evőkanál tejföl

1 tojássárgája

reszelt sajt

Elkészítés:

1. Egy dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel. Ezeket bedagasztjuk.

Tipp, hogyan ne rontsd el a kovászt: itt.

2. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra alatt)

DSC_3836

3. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a zúzott fokhagyma, pár csipet só és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, hagymát, kukoricát, sajtot. Én alapból összekeverem őket. Tulajdonképpen bármit tehetünk bele, amit szeretünk.

DSC_3838

4. Feltekerjük a tésztát és egy éles, vagy recés késsel háromszögeket vágunk ki belőle.

5.  Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd resztelt sajtot szórunk rá.

DSC_3839

6. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

 

Jó étvágyat Kívánok hozzá! 🙂

DSC_3842

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta