Ezt nézed:  / Programok / Nagyszínpadon fellépni olyan lehet, mint az első csók- Elstartol az idei NAGY-SZÍN-PAD!

Nagyszínpadon fellépni olyan lehet, mint az első csók- Elstartol az idei NAGY-SZÍN-PAD!

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Nagy-Szín-Pad! „tehetségmutató” versenyt május 19-22. között az Akvárium Klubban, ami a bandák csatája lesz, hisz mindenki a főnyereményt szeretné: a nagyszínpados fellépést a Szigeten és a VOLT-on!

A Konyha formáció tagja így képzelik el a nagyszínpados koncertet: “Nagyszínpadon állni olyan lehet, mint az első csók vagy a bungee jumping. Izgulsz, de amint véget ér, újra át akarod élni”. Hogy átsikerül-e ezt élniük, az május 27-én, a döntőben kiderül!

A Nagy-Szín-Pad! A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye. A furcsa kifejezés nem véletlen: a szervezők nem új, eddig ismeretlen együtteseket szeretnének felfedezni, hanem olyan, szakmai zsűri által kiválasztott bandáknak akarnak lehetőséget adni, akik már népszerűek, rendszeresen koncerteznek, de csak egy szűk kör számára ismertek. Lobenwein Norbert, az alapító-főszervező szerint a versenynek csak győztesei vannak. Erre az elmúlt évek résztvevői a legjobb példák: 2014-ben a Mary Popkids nyert, 2015-ben az Ocho Macho, 2016-ban a Bohemian Betyars, de a korábbi versenyzők között van a Halott Pénz, Szabó Balázs Bandája és a Margaret Island is, akik a mára már toplistás zenéket gyártanak.

Idén nyolc zenekar küzd meg egymással: a Dope Calypso,a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons. A főnyeremény nagyszínpadi fellépés a Szigeten, a VOLT-on és a Campus Fesztiválon, ezen kívül koncert az Akváriumban és a Budapest Parkban. A nyertesnek lehetősége lesz képviselni hazánkat a 2018-as Eurosonic Fesztiválon Hollandiában. A bandákra szavazni lehet majd a koncertek után (instagramon, SMS-ben és a nagyszinpad.com-on), amiket egyébként a neten élőben követhetsz. Az elődöntőkben a szakmai zsűri voksai is számítanak. A zsűriben olyan emberek ülnek majd, mint az Annimal Cannibals alapítói, Ganxsta Zolee, Felcser Máté (Punnany Massif), Kiss Tibor (Quimby), Lábas Viki (Margaret Island), Gerendai Károly (Sziget Szervezőiroda vezetője), illetve “megmondóként” Dr. Zacher Gábor és Szirmai Gergő Youtuber is a döntéshozókat erősítik majd.

A sajtótájékoztatón a versenyző bandák beszámoltak félelmeikről. A Jónás Vera Experiment énekesnője például utál versenyezni, főleg, mivel ismeri az összes zenekart. A Dope Calypso formáció megjegyezte, hogy ők, bár nem félnek, de a verseny kedvéért egy teljesen új albumot kellett írniuk, mivel minden számuk csak 1,5 perces, így azok nem töltötték volna ki a rendelkezésre álló 1 órát. A Lóci játszik tagjai arról vallottak, hogy nagy álmuk válna valóra és tök jól mutatnának a nagyszínpadon, még a Petruska, azaz Andris szerint a verseny egy új lépcsőfokot jelent a zenei karrierjében.