Ezt nézed:  / Hírek / Programok / Új épületben tartja a Magyar Szórvány Napját a Magyarság Háza

Új épületben tartja a Magyar Szórvány Napját a Magyarság Háza

A Duna Palotában folytatja tovább tevékenységét a Magyarság Háza. Ám nem csak a helyszín van javára az intézmény kiteljesedésének, hanem az is, hogy a műsor bővülésével külhoni magyar előadóművészek, színházak is bemutatkozhatnak.

November 15-én, a Bethlen Gábor születésnapjára eső Magyar Szórvány Napja alkalmából a Magyarság Háza a külföldi magyarokkal való összekapcsolódás jegyében Szlovákiában, Pozsonyban is tartott sajtótájékoztatót a megújult programjaikról. Az ünnepnap programsorozatáról Csibi Krisztinát, a Magyarság Háza igazgatóját kérdeztük:

„Megpróbáljuk a pozitív oldalát is megmutatni a szórványjelenségnek, hogy mik azok az eredménynek, amiket elértünk az elmúlt pár évben, szórványközpontok, szórványkollégiumok alakultak, amelyek lehetővé teszik a fiatalság számára, hogy anyanyelven tanulhasson, hogy hagyományait, gyökereit, történelmét megismerhesse, és igaz magyarokká váljanak.”

 

A változatos programkínálatnak javára van az új épület. A Budai Várból Budapest szívébe került a Magyarság Háza, a kultúra és a szórakozás negyedébe, az V. kerületi Zrínyi utcában álló Duna Palotába. A közel húsz teremmel rendelkező épületben számos új program várja az érdeklődőket.

„Próbáltuk a műfaji korlátainkat levetkőzni és filmklubok, koncertek által igyekszünk arról képet adni, hogy a külhoni magyar alkotások között milyen nagy teljesítmények, eredmények születnek, legyen szó tudományról, művészetekről vagy bármilyen sportsikerről.”

– nyilatkozta Csibi Krisztina.