Ezt nézed:  / Hírek / Pályázatok / Újra megmérettetnek a fiatal vezetők

Újra megmérettetnek a fiatal vezetők

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője díjért zajló megmérettetést. A tavaly első alkalommal meghirdetett pályázat minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett zajlott, ezért a kiírók ezúttal is bizakodóak a pályázók egyre emelkedő számát illetően. A 40 év alatti vezetők október végéig pályázhatnak az „Év fiatal vezetője – 2016” díjra, a neves szakemberekből álló zsűri ezután kezdi majd meg az értékelést.

A kiíró Fiatal Vezetők Akadémiájának céljai szerint a díjjal olyan elismerést kaphatnak a fiatal vezetők, amely a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, így például a vezető saját önfejlesztésére, a hitelességre, tudatosságra, azaz a vezetés emberi oldalára. „Nem egy újabb startup versenyt szerettünk volna, sokkal inkább arra hívni fel a figyelmet, hogy számos tehetséges fiatal vezető végzi a munkáját multinacionális cégeknél, kkv-nál vagy éppen non-profit területen és az ő tevékenységük, habár arányaiban jóval többen vannak, mint a startup cégek vezetői, mégis alig kap figyelmet itthon” – hívja fel a figyelmet Tóth Annamária, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team szakmai vezetője. A szakember elmondta, a díjat tavaly azzal a szándékkal alapították, hogy hiánypótló módon keressék az országban azokat a fiatal vezetőket, akik tudatosak, hosszú távú küldetéssel bírnak, folyamatosan fejlesztik magukat és partnerként tekintenek a csapatuk tagjaira, jó példával járva elől mások számára. „Úgynevezett leaderek és nem ragadnak le az operatív menedzseri szinten” – teszi hozzá Tóth Annamária. Az új típusú szakmai elismeréssel az elsősorban üzleti eredményekre fókuszáló vállalkozói, vagy sikeres menedzseri teljesítmények után méltó helyükre kerülhetnek a példamutató vezetői szemléletet valló, ebben kiemelkedőt nyújtó munkahelyi vezetők is.

unnamed (3)

A nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri a bírálatkor figyelembe veszi majd a pályázó szervezeten belül betöltött pozícióját, a leadership szerep tudatos megélését, és természetesen az eddig elért eredményeket is. Nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy a pályázó mennyire önreflektív, képes-e, szeretne-e tovább fejlődni, kész-e a folyamatos tanulásra, önfejlesztésre. A díjra olyan 40 év alatti vezetők pályázhatnak, akiknek legalább egyéves vezetői tapasztalatuk van, és akik legalább öt főből álló csapatot irányítanak a mindennapok során. A díjra október végéig lehet pályázni, az ünnepélyes díjkiosztó jövő év elején lesz, ekkor derül fény arra, ki lesz Magyarországon az Év Fiatal Vezetője. „A tavalyi tapasztalatok tükrében rendkívül éles versenyre számítunk. Szeretnénk az összes pályázónak online megjelenést biztosítani és a legjobbaknak a személyes bemutatkozás lehetőségét is megadni” – mutat rá Bite Barbara, a Coaching Team ügyvezető igazgatója, aki elmondja azt is, hogy a bírálók a fődíj mellett különdíjakkal, és a további helyezetteknek járó díjakkal is készülnek képzési programok, tanfolyamok, szakkönyvek formájában.

unnamed (2)

A Coaching Team-ről:

A fiatal vezetők személyre szabott fejlesztőjeként támogatnak coaching és tréning tevékenységekkel ifjú vezetőket, komplex vezetőfejlesztő- és tehetségprogramok lebonyolításával. Legnépszerűbb programjuk, az ötödik éve működő Fiatal Vezetők Akadémiája, amely moduláris, nyílt képzés koruk szerint fiatal-, illetve a vezetői pozíciót frissen betöltők számára. Még lehet jelentkezni az idei 4 modulra – Team Maker, Personal Branding, Highway, Be Coach Leader. Az elmúlt két évben nagy visszhangot kaptak a cég kutatói által jegyzett generációs-kutatások is. Mindezek mellett szervezetfejlesztési folyamatokkal segítenek akár multinacionális vállalatokat, akár kis- és közép vállalatokat. Az öt éve alakult tanácsadói team tagjai kvalifikált szakemberek, különböző szakmai területekről sokéves vezetői tapasztalattal, multinacionális háttérrel rendelkeznek. Erősségük a különböző cégkultúrák és eltérő iparágak ismerete. A Coaching Team a fiatal vezetők szakértőjeként együttműködött több meghatározó multinacionális vállalat vezető- és munkatárs fejlesztő programjaiban. A cég ISO minősítéssel rendelkezik a vezető- és munkatársfejlesztés területén.

unnamed (1)

 

FVA – Év Fiatal Vezetője 2016

Pályázati kiírás

 

A Fiatal Vezetők Akadémiája küldetése mentén a Coaching Team pályázatot hirdet fiatal vezetők számára, immár második alkalommal.  

A pályázat célja:

Azon fiatal vezetők elismerése, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A vezetés olyan szegmenseinek hangsúlyozása, amely túlmutat a sikeres egyéni eredményeken, a hatékonyságon, a menedzseri szintű feladatok megfelelő ellátásán. A pályázat a vezető, az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét, a tudatosságot helyezi fókuszba.

A pályázat benyújtásának feltételei:

40 év alatti vezetők

Multinacionális cégek, KKV-k, nonprofit és állami szervezetek vezetői

Legalább 5 beosztott

Minimum 1 év vezetői pozíció

Az alábbi kategóriákat lehet a pályázatban megjelölni:

Multinacionális cégben dolgozó vezető

Kis és középvállalatnál dolgozó vezető

Nonprofit szektorban dolgozó vezető

Állami szektorban dolgozó vezető

A pályázat tartalma:

A pályázat fókuszában a pályázói eddigi vezetői életútja áll: milyen eredményeket ért el, milyen hatást gyakorolt, mit tett saját vezető szerepének, készségeinek fejlesztésében.

Pályázat kérdései:

1. Név

2. Kor

3. Szervezet neve

4. Kategória megjelölése: Multinacionális vállalat, KKV, nonprofit szervezet, állami szervezet

5. Szervezetben betöltött pozíció

6. Jelenlegi feladatai

7. Rövid szakmai/ vezetői életút

8. Eddig elért eredmények, hatások

9. Ki / mi segítette ebben

10. Eddigi legnagyobb sikerek

11. Vezetői küldetés

12. Mit tett saját vezetői fejlődése érdekében

13. Miben látja a sikerességének kulcsát

14. Milyen célkitűzései vannak a következő 5 évre

15. Ajánlások

Formai elvárások:

A kérdésekre a válaszokat a pályázó prezentáció formában készítse el, max. 20 slide-on (egységen) keresztül, amit offline verzióban is kérünk megküldeni. Emellett írjon motivációs levelet a Zsűri részére.

A pályázathoz min. 3 ajánlást kell csatolnia (felettes/mentor, beosztott és valaki, aki fontos számára).

A pályázatokat a palyazat@coachingteam.hu címre kérjük küldeni!