5 tipp, amivel nehéz időkben is boldog lehetsz!

Rovat

Megosztás

Amikor nehéz időszakon mész át, szomorúságot, kilátástalanságot tapasztalhatsz. Ilyenkor még erősebben megjelenhet a vágyad arra, hogy boldognak érezd magad. Mutatunk pár tippet, amivel a nehéz időkben is boldog lehetsz.

A mindennapok során is fontos, hogy boldognak érezd magad. Ennek szükségessége viszont felerősödhet egy kihívásokkal teli időszakban, legyen az egy szakítás, egy rossz eredmény után vagy akár a koronavírus okozta nehéz helyzetben. Ilyenkor fontos, hogy legyenek a kezednél olyan praktikák, amelyekkel ismét boldognak érezheted magad.

1. Maradj a jelenben!

Ez a gondolat elsőre talán furcsának tűnik, de kutatások szerint az egyik leghatékonyabb eszköz a boldogsághoz. A Harvard Egyetem 2010-es kutatásában azt találta, hogy azok az emberek, akiknek a gondolatai cikáznak az időben (hol a múlton, hol a jövőn agyalva), sérülékenyebbek voltak a stresszre, szorongásra és a depresszióra. Tehát amikor azon kapod magad, hogy a múlton rágódsz, gyorsan hozd vissza az elméd a jelen történéseire.

2. Menj ki a természetbe!

Egy 2013-as kutatás azt találta, hogy azok a személyek, akik többet voltak a természetben, lényegesen boldogabbnak érezték magukat, mint azok, akik nem. Egy másik kutatásban az alanyok a természetet csak VR szemüvegen láthatták, de még így is boldog érzésekről számoltak be. Úgyhogy húzd fel a túracipőt, és sétálj egy nagyot a természetben!

3. Légy hálás azért, amid van!

Ebben a cikkben sokat foglalkoztunk azzal, milyen fontos szerepet kap a hála az életben. A hála azonban a boldogságszintedre is pozitívan hat. Nehéz időkben ragadj meg legalább három dolgot az életedben, amiért hálát adsz, és engedd, hogy a hálás gondolatok uralják az elmédet.

4. Erősítsd meg a kapcsolataidat!

Egy 80 éven át tartó tanulmányban azt találták, hogy a közeli kapcsolatoknak sokkal nagyobb hatásuk van az emberek fizikai egészségére és boldogságára, mint a pénznek vagy a hírnévnek. A boldogságod érdekében az egyik legtöbb, amit tehetsz, hogy ápolod a baráti kapcsolataidat, és törődsz azokkal, akiket szeretsz.

5. Töltődj fel minden nap!

A napi teendők mellett mindig figyelj rá, hogy tölts azzal is időt, ami feltölt téged. Lehet ez a kedvenc sorozatod, egy kellemes zene vagy egy kis futás a szabad levegőn. Bármi is az, ami a te „töltőd”, fordíts rá legalább 15 percet naponta, hogy ezáltal jobban érezd magad.

Forrás: psychologytoday.com
giphy.com

5 tipp, amivel nehéz időkben is boldog lehetsz!
Neked vannak praktikáid arra, hogyan maradj boldog a nehéz időkben is?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta