Ajándékvásárlás? Így küzdd le az pánikot!

Rovat

Megosztás

Ha karácsony, akkor ajándékvásárlás. Ha már te is teljes készültséggel az ajándékok beszerzésére fókuszálsz, és emiatt elönt a pánik, akkor ez a cikk neked szól. Segítünk leküzdeni a vásárlás miatti szorongásodat!

Alapesetben is megterhelő a karácsony előtti időszak mindenkinek. Közeleg az év vége, az ünnepek, az ajándékok beszerzése pedig plusz frusztrációt okozhat. A koronavírus miatti jelenlegi helyzetben pedig még nehezebb ennek a megoldása, a tömeget kerülni kellene, de közben az ajándékot is be kellene szerezni. Teljesen érthető, ha emiatt frusztrált vagy, de vannak lehetőségek, melyekkel csökkenthető a vásárlás miatti aggodalom.

Tervezz előre!

A mostani helyzetben különösen fontos, hogy csak annyi időt tölts egy adott boltban, amennyi feltétlenül szükséges. Ezért érdemes előre átgondolnod, kinek, milyen ajándékot szeretnél venni, és akár konkrét listával felkeresni a boltokat, hogy minél előbb beszerezz minden szükséges ajándékot. Amit tudsz, azt pedig érdemes inkább online megrendelni, ezzel is elkerülve a tömeget az üzletekben.

Oszd be az időt és a feladatokat!

Ha úgy látod, hogy többféle helyen többféle dolgot kell beszerezned, ne hagyd az utolsó pillanatra. Feloszthatod úgy, hogy minden nap egy dolgot szerzel be, vagy az egymáshoz közel lévő boltokat egy nap alatt járod meg. Ha előre eltervezed az utadat, gyorsabban végezhetsz a teendőiddel.

A saját készítésű a legszívhezszólóbb

Ha valami igazán különlegeset szeretnél adni a szeretteidnek, akkor az saját készítésű ajándék legyen. Ehhez nem kell ezermesternek lenned, egy szép rajz, egy fotómontázs vagy akár egy finom süti elkészítésével is örömet okozhatsz a másiknak. Így nem is feltétlenül kerül sokba neked az ajándék, és a vásárlással együtt járó stresszt is mérsékelheted.

Bármit adsz, az csak jó lehet

Biztos te is sokat problémázol azon, hogy mi legyen a tökéletes ajándék, de ha belegondolsz, bárminek, amit attól kapsz, akit szeretsz, annak örülni szoktál. Nincs ez másképp azzal sem, akinek te magad adsz ajándékot. Az, hogy gondoltál rá, és meg akartad lepni, az önmagában nagyon sokat számít, függetlenül az ajándék konkrét jellegétől.

A lényeget ne felejtsd el!

Bár fontosnak érezheted, hogy kedves ajándékokkal lepd meg azokat, akiket szeretsz, ne felejtsd el, hogy a karácsony lényege az, hogy időt tölts azokkal, akiket szeretsz. Ha az ajándékvásárlás miatt csak egy frusztráció lesz neked az ünnep, akkor pont a lényegét mulasztod el az ünnepi érzésnek. Úgyhogy lazíts, és engedd magad ráhangolódni az ünnepre!

Forrás: giphy.com

Ajándék vásárlás? Így küzdd le a pánikot!
Te pánikolsz az ajándékvásárlás miatt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta