Bővült a kordonozott közlekedési eszközök listája

Rovat

Megosztás

Elkordonozza a hannoveri villamosok első üléseit is a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések részeként a BKV mától.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárták az első üléssorokat.

Mivel a hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke lezárása teljes mértékben nem megoldható, ezeken a járműveken – a buszokhoz és trolikhoz hasonlóan – átmenetileg szalaggal kordonozzák el a vezetőfülke közvetlen közelében található első üléseket.

Fotó: ArrivaBus

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét.

A BKV tájékoztatott arról is, hogy a hannoveri villamosokon bevezetett lezáráson kívül az összes villamoson a vezetőállás hátfalára kiragasztott matrica segítségével is kérik az utasokat, hogy kerüljék a vezetőfülke közvetlen közelében való tartózkodást.

A villamosok a megállóhelyekre érkezve az utastér jobb szellőzése érdekében le-, illetve felszálló utas esetén összes ajtajukat kinyitják – közölték.

Hannoveri villamosok közlekednek a 3-as, 24-es, 28-as, 37-es, 42-es, 50-es, 51-es, 52-es, 62-es, és a 69-es vonalakon.

Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata a járműveken, valamint a megállókban. A BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik a maszkviselés betartását.

Főkép: YouTube

– MTI, Budapesti Közlekedési Központ –

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta