Ezt nézed:  / 18+ / Jó tanácsok, hogy elkerüld a szerencsejátékjáték-függőséget!

Jó tanácsok, hogy elkerüld a szerencsejátékjáték-függőséget!

Nem egyszerű észrevenni, melyik az a pont, amikor a szerencsejátékokkal játszó személy már nem élvezetből játszik. Melyik az a pont, amikor beleesik a szerencsejáték-függő kategóriába, melyből kilábalni nagyon nehéz, hiszen hozzáértő segítség nélkül nem is megy.

Szerencsejátékot játszani remek élmény, mindaddig, amíg valakinek a játék még élvezet, szórakozás, nem pedig kényszer, hogy visszaszerezze az elvesztett pénzt.

Összeszedtünk néhány tanácsot, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy valaki elkerülje a szerencsejáték-függőség kialakulását!

1.Előre el kell dönteni, mennyi pénzt szánunk játékra!

Előre érdemes végiggondolni, mekkora az az összeg, melyet játékra szánunk, mennyit tudunk nélkülözni az otthoni kasszából, ha esetleg nem nyerünk a játékon.

2.Soha nem szabad azért játszani, hogy az elveszített pénzt visszanyerjük!

Tudni kell elfogadni azt, hogy nem lehet mindig nyerni, néha veszít is az ember. Tisztában kell lenni ezzel a kockázattal, amikor leülünk játszani, és el is kell tudni fogadni a veszteséget. Legközelebb majd lehet, hogy nyerni fogunk.

3.Mindig csak annyi pénz legyen nálunk, amennyit valójában játékra szánunk.

Nem szabad annál az összegnél többet vinni, mint amennyit el akarunk játszani, hiszen, ha vissza akarjuk nyerni a pénzünket – melynek veszélyeiről a második pontban már említést tettünk- ,akkor lehet, hogy még többet bukunk!

4.Ne kérjünk senkitől kölcsön!

Az anyagi csődhöz vezető lépcső egyik foka az, ha kölcsönből játszunk. A kölcsönök miatt nemcsak vagyonunkat veszthetjük el, hanem barátainkat, rokonainkat is, akik – jogosan – átverve érezhetik magukat, amikor az ígért időpontra nem tudjuk visszaadni a kölcsönkért összeget.

5Nem szabad hazudozni!

Elég erős intő jel a szerencsejáték-függőséghez vezető úton, ha bűntudatunk van az elvesztett pénz miatt és  titkoljuk, mennyit játszottunk el. Ha már nem tudunk arról nyíltan beszélni, hogy mennyit nyertünk és mennyit veszítettünk el, akkor érdemes változtatni a játékhoz való hozzáállásunkon!

+1 soha nem szabad megfeledkezni arról, hogy a játék kimenetelét a véletlen szabályozza!

Azon játékok kimenetelét, melyek mechanizmusa a véletlenen alapul, soha nem lehet előre bejósolni! Nincs olyan, hogy ha ma vesztes szériája volt valakinek, akkor holnap nyertes széria fog következni! A játék hevében könnyen hihetjük azt, hogy az eredményeket képesek vagyunk befolyásolni. Amikor ez felmerül bennünk, egyből szünetet kell tartani!

A játékfüggőség megelőzésével kapcsolatos cikk támogatója a Szerencsejáték Zrt.