Ezt nézed:  / 18+ / Lottónyertesek, akiknek bejött, de mégsem

Lottónyertesek, akiknek bejött, de mégsem

Elveszett telitalálatos szelvény? Átadott telitalálatos szelvény? Gyorsan felélt nyeremény? Nyeremény miatt tönkrement házasság? Volt már minden a világtörténelemben. Ebben a cikkben öt olyan lottónyertest mutatunk be, akiknek először bejött az élet, aztán pofára estek, nem is kicsit. 

Lara és Roger Griffith

Egy kiegyensúlyozott házasságban élő pár voltak ők, egészen addig, amíg 2,76  millió dollárt (kb. 717 millió forint) nem nyertek közösen a lottón. Vettek egy egymillió dolláros házat, meg egy Porschét. Boldogok voltak.

Aztán hat évvel a nyereményük átvétele után Roger beült az autóba és elhajtott, miután a nő szembesítette, hogy rájött, hogy egy másik nő is van a férje életében.

Elváltak, a nyeremény elfogyott időközben, s Lara később egy olyan helyen dolgozott, ami korábban az ő tulajdona volt.

Etta May Urquhart 

Etta May megtanulta, hogy az egyetlen ember, akiben megbízhatsz, az saját magad. Még a saját fiad sem. Ő ugyanis volt, amikor megbízott benne. De ez még akkor volt, amikor nem adta oda neki a nyertes szelvényt, hogy váltsa ki neki a nyereményt, s, amikor még a drága kisfiú nem döntött úgy, hogy kiváltja ő, de a saját nevén, saját magának.

Aztán elindult a pereskedés anya és fia között. A tét az 51 millió dolláros nyeremény volt.

Evelyn Adams

Kétszer is átélhette, milyen az, amikor valaki leakasztja a lottófőnyereményt. Először 1985-ben, majd egy évvel később is övé lett a fődíj a számok helyes eltalálásának hála. 5,4 millió dollár (1,4 milliárd forint) jogos tulajdonosa volt. Aztán elkapta a gépszíj és mindet elszerencsejátékozta. Végülis, visszaforgatta a pénzt a bizniszbe. A szerencsejátéktulajok biztos örültek.

Vivian Nicholson

Az előző buta nyerteshez képest Vivian esete annyiban különbözött, hogy ő nem vált szerencsejáték-függővé, de azért három év alatt simán elköltötte a ’60-as években megnyert pénzösszeget. Három év alatt. A mai árfolyamon számítva körülbelül 3,5 millió fontot, vagyis olyan 1,225 milliárd forintot.

Partikat adott, szétvásárolta az életét, de arra nem gondolt, hogy mi lesz a jövőben. A férje halála után nagy adósságok jöttek, aminek kifizetése után pedig már nem maradt egy fityingje sem.

Amanda Clayton

Miután Amanda megnyerte a lottót, nem szólt az önkormányzatnak, hogy azokra a segélyek, amikre eddig jogosult volt, ezután már nem, s nem is lesz rá szüksége, merthogy gazdag. Amanda ügye a bíróságra került, ahol a bíró kilenc hónapnyi próbaidőre ítélte őt.

A rovat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készült.