Mától életbe lépett a tanszüneti menetrend

Rovat

Megosztás

A Budapesti Közlekedési Központ már hétfőn megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére.

Magyarország kormánya által elrendelt intézkedések az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárásáról határoztak, ezért a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

Ezt figyelembe véve a BKK-járatok menetrendje március 10-étől, azaz a mai naptól változik, a tanszüneti menetrend lép életbe.

A megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

Ezek a tanszüneti menetrendek nem minden járat esetében tartalmazzák a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható. Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által bejelentett korlátozásokra.

Az utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

A BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos nyitvatartással üzemelnek. A március 8-tól életbe lépő korlátozó intézkedések szerint be kell zárnia a nem létfontosságú árucikkeket árusító üzleteknek. Ez az intézkedés egyes BKK viszontértékesítő pontokat is érinthet.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos.

A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról mindent megtudhattok a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon.

A hozzátok legközelebb eső BKK értékesítési pontot, valamint az automatákat a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon találjátok meg. A bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik.

A BKK járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóik a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.

Az utazáskor hordjatok maszkot, és lehetőség szerint a járműveken tartsátok be a megfelelő védőtávolságot!

Főkép: BKK

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta