Ezt nézed:  / 18+ / Hírek / Modern szerencsejáték

Modern szerencsejáték

A játék alapvető szükségletünk. Játszani szinte mindenki szeret, ahogyan a gazdagság is vonzza a legtöbb embert. E két igényünket együttesen elégítik ki a szerencsejátékok, melyek játékot ígérnek és megadják az esélyt rá, hogy akár egy akkora összeg üthesse a markunkat, mely jó időre vagy talán örökre megváltoztatja az életünket.

A rendelkezésre álló adatok alapján az első lottósorsolást 1620-ban, Genovában állami rendezésben tartották meg, tehát a lottó lassan 500 éve van jelen történelmünkben, így nem csoda, hogy a mindennapjaink részévé vált. A lottókat általában hetente húzzák ki, így ezeknél a szerencsejátékoknál jóval alacsonyabb a függőség kialakulásának kockázata. Hogy miért? Minél rövidebb a tét és eredmény között eltelő időtartam, annál mohóbbá válhat az ember. Ha kiderül az eredmény, azonnal vágyunk arra, hogy folytassuk azt. A lottónál kénytelenek vagyunk egy hetet várni, ezért ez a játékforma a türelmesebbeknek való.

Köztudott tény, hogy felgyorsult világunk egyik velejárója, hogy mindent azonnal akarunk, hiszen nagy eséllyel meg is kapjuk azokat. Bár arra még nincs megoldás, hogy a nyerőszámokat idő előtt megtudjuk, már léteznek alkalmazások arra, hogy akkor játsszunk, ahol vagyunk és ott, ahol akarunk. Más országok játékaival is játszhatunk, hiszen ezeknek is vannak weboldalai vagy applikációi, amiknél a távolságok nem jelentenek akadályt.

A fogadás sem egy újkeletű dolog, hiszen a történelem első feljegyzett sportfogadásai a görög városállamokban már zajlottak, több mint kétezer évvel ezelőtt. A görögök ismertek voltak a sportszeretetükről és a sportesemények, mint az olimpiai, korinthusi és delphoi játékok nagyszerű alkalmak voltak arra, hogy az emberek a kedvenc atlétikai versenyükre egy jót fogadjanak. A rómaiak hamar átvették ezt a szokást a görögöktől és egy igazi üzletté változtatták azt. A leggyakoribb fogadási lehetőségek a római korban a híres gladiátorjátékok voltak. Ez a szokás, a római kor vége után is fennmaradt, a korai középkori birodalmak is átvették, sőt ma is nagy népszerűségnek örvend, és a tétjeink megtételéhez már a sportfogadásoknál sem szükséges fizikailag jelen lennünk.

A hagyományos lottófeladási módszernek, a sportfogadásnak, pókernek, rulettnek nem kell búcsút intenünk, akik imádják a szerencsejátékok ezen formájának hangulatát, továbbra sincsenek megfosztva az élménytől, csupán számukra is adott a lehetőség, hogy online játsszák ezeket.

Ha nem kell sokat tenni a játékért, mert elérhető közelségben van, például on-line, illetve ha könnyű fizetni érte, akkor sokkal többen hajlandóak is vele játszani. Ez az előny lehet a játék hátránya is, hiszen elég elővenni a telefonunkat, sem felöltöznünk nem kell, sem a lakásból kilépnünk, hogy játszhassunk. Különösen veszélyesek az online kaszinók, ahol egyből jön visszacsatolás a játék eredményéről és nem kell mondjuk egy hetet várni rá, mint például sok lottónál.

Fontos, hogy mindig csak annyit játszatok, amennyit a pénztárcátok megenged és annyi pénzzel, amennyit nélkülözni tudtok! Kölcsön pedig a legutolsó esetben se kérjetek azért, hogy játszhassatok!

A rovat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készült.