Ezt nézed:  / Hírek / Programok / Nálatok szokott járni a Joulupukki?

Nálatok szokott járni a Joulupukki?

Tudod, hogy nevezik a Mikulást különböző nyelveken? A jóságos Tépalónak mi, magyarok is két nevet adtunk. Gondold csak el, hányféleképpen hívhatják a világ különböző tájain!?

A magyar Mikulás név Szent Miklós legendájára vezethető vissza.  De van, ahol nincs köze hozzá. Ilyen a finn Joulupukki elnevezés is. A finnek egy egész iparágat építettek alakja köré, turisták sokasága özönlik a lappföldi Mikulásfalvára. Azt viszont biztos nem gondoltad volna, hogy Ausztráliában (itt szintén Mikulás) nyolc fehér kenguru kíséretében indul ajándékozó körútjára.

Te mennyit tudsz a Mikulásról? Töltsd ki tesztünket, a válaszokat pedig csekkold A fantasztikus nyelvben!

Kérdés
Ki hozza az ajándékokat a dél- afrikai gyerekeknek?

Kérdés
Ki helyettesíti a Mikulást az olaszoknál?

Kérdés
Milyen állat kíséri a holland Mikulást?

 Ha még nincs meg a könyv, ITT vásárolhatod meg! Karácsonyi ajándéknak is kiváló!

A könyv a magyar nyelvnek, mint a világ egyik legkülönlegesebb nyelvének bemutatására törekszik oly módon, hogy a magyar nyelv szeretetére és megbecsülésére ösztönözze az olvasókat, miközben érdekes témákat fejt ki, hogy azok tanulságképpen szolgáljanak minden korosztály számára. Az olvasó bárki számára könnyen emészthető, a magyar nyelv sajátosságait, érdekességeit, szabályait bemutató igen színes, szórakoztató könyvet kap a kezébe, hiszen tájékozódhat a nyelvek, nyelvváltozatok problémájáról, etimológiai (szófejtési), szókészlettani, névtani, stilisztikai, helyesírási, retorikai, kommunikációs és szaknyelvi kérdésekről, de olvashat tréfás szokásokról, mondókákról, és számos egyéb nyelvi érdekességről is.