Ezt nézed:  / 18+ / Néha a legnagyobbakat is csak a szerencse mentheti meg!

Néha a legnagyobbakat is csak a szerencse mentheti meg!

Történetünk egy sikeres üzletemberről szól, akinek a kemény munka mellett szüksége volt az égiek segítségére is.

A Fedex neve számodra is ismerős lehet, ugyanis a világ egyik legnagyobb szállítmányozási cégéről beszélünk. De egy szerencsétlenebb időszakban csak a szerencsés lapjáráson múlt, hogy ide jutott- írja az index.hu.

Frederick Smith alapította a céget és egyszer, amikor nagyon nagy gondban volt, Las Vegasba ment blackjackezni, hogy legyen elég pénze.

 

Az egész egy dolgozattal kezdődött

Smith egyetemi tanulmányai alatt írt egy dolgozatot arról, hogy a szállítmányozásban nagy pakkok helyett kisebb csomagokat repülővel szállítani sokkal kedvezőbb lehet, és végül is ez volt az az ötlet, amivel 1971-ben megalapította a Fedexet.

Be kellett fektetni

8 repülőgép megvásárlásával indult minden. Ehhez nem kis kölcsönre volt szükség, ráadásul az első években azonban olyan mértékben nőtt az üzemanyag ára, hogy folyamatosan anyagi gondjaik voltak.

Irány Las Vegas

Aztán olyan nagy gondba kerültek, hogy nem tudták megtankolni a repülőket, megoldás gyanánt pedig Smith minden maradék pénzüket elvitte Vegasba és nagy szerencsével a sokszorosával tért vissza.

De nem is ez mentette meg az üzletet

Valójában nem a nyeremény mentette meg az üzletet, hiszen az csak egy hétre elegendő pénz volt, de a nyeremény akkora lökést adott Smithnek, hogy sikerült még több befektetést szereznie.

Reklámkampánytól a töretlen sikerig

Mikor a cég újra stabil lett, Smithék előálltak egy hatalmas reklámkampánnyal, ami újabb pénzt hozott a házhoz, így a Fedex ma a világ kiemelkedően sikeres cégei között van és 400 000 alkalmazottal büszkélkedik.

A rovat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készült.