Oltást szerveznek az iskolákban, elkészültek az új érettségi vizsgakövetelményei

Rovat

Megosztás

Augusztus végén tömegesen oltják majd a diákokat, illetve megvannak a 2024-ől érvényes érettségi követelményei is, változik a rendszer, íme a részletek!

A szerdai iskolakezdés előtt hétfőn és kedden minden iskolában oltásokat rendeznek, így minden 12 évesnél idősebb diák megkaphatja az oltást, ha a szülők beleegyeznek -jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A 16-18 éves korosztály átoltottsága 45 százalékos, a 12-15 éves korosztályban pedig ez az arány nagyjából 14 százalék.  

Megvannak a 2024-től érvényes érettségi követelményei

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pénteken megjelent közleménye szerint az új követelmények meghatározzák az új, vagy megváltozott fókuszú tantárgyak – mint a digitális kultúra vagy az állampolgári ismeretek – vizsgaelvárásait, másrészt összefoglalják a projektfeladatokkal kapcsolatos értékelési szempontokat. Az új rendszerben az érettségizők minden természettudományos vizsgatárgyból – biológia, kémia, fizika, földrajz – választhatnak projektfeladatot is, amelyet az egyetemi diplomamunkához hasonlóan kell majd megvédeniük. Megmarad ugyanakkor az érettségi vizsga kétszintű rendszere és a kötelező vizsgatárgyak köre sem változik. 

Ti mit gondoltok az oltásról?

Láttad már az új sorozat részt?

Képek: Pixabay

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta