Ezt nézed:  / 18+ / Hírek / Régi sorsjegyek

Régi sorsjegyek

Ha sorsjegyet akarok vásárolni, órákig tudnék válogatni, hogy melyikkel is játszak. A kutyusos vagy a fáraós legyen? Melyiken van több esély nyerni? Az új sorsjegyek rengeteg lehetőséget tartogatnak, de milyenek voltak régebben? 

galery_image

Régen bizony nem voltak menő kaparós sorjegyek, amivel azonnal nagyokat lehetett szakítani. Viszont annál inkább voltak olyanok- mint ez is itt-, hogy különböző nemes célok javára fordították a bevételt.

Volt olyan is, amivel nem pénzt, hanem mint a tombolán, tárgyakat lehetett nyerni, ahogyan ezen a sorsjegyen is olvasható. De nem ám neten majd megnézi az ember, hogy nyert-e. Oda kellett menni minden sorsjegynek a sorsolására, aminek az időpontja és a helyszín a sorsjegyen fel volt tüntetve.

galery_imaaage

Sőt, nem csak árvaházaknak felajánlott, vagy állami sorsjegyek voltak, különleges alkalmakra is volt sorsjegy. Ilyen például az olimpia, ahol olimpiai sorsjegyet lehetett venni.

galery_imannge

Mindenesetre, azt hiszem ma már jobb dolgunk van sorsjegy ügyben, hiszen hatalmas a választék, és ha nem is nyerünk éppen, legalább egy-egy cuki állatos képünk marad a sorsjegyből, ha pedig nyerünk, akkor így az öröm is dupla.

Fotó: tundiesalex.blog.hu

Fotó: tundiesalex.blog.hu

Fotók: civertan.hu

Sorsjegyek
Te szoktál kaparós sorsjeggyel játszani?