Szeptemberben kinyitnak a magyar egyetemek, de semmi sem lesz olyan, mint régen

Rovat

Megosztás

Van olyan egyetem, ahol szeptembertől a 150 főnél nagyobb előadásokat csak online lehet megtartani, máshol ezt a határt 50 főnél húzták meg. Olyan intézmény is van, ahol három forgatókönyvet is kidolgoztak a következő félévre, azok közül a járványügyi helyzet alapján “választanak” majd. Pár héttel a szeptemberi szemeszterkezdés előtt arról kérdeztük az egyetemeket, milyen szabályokkal készülnek az új tanévre.

A Corvinus Egyetem alapvetően jelenléti oktatással tervezi indítani a 2021/2022-es tanévet, a tervek szerint személyesen lesznek a gyakorlatok, szemináriumok, viszont a magyar nyelvű képzéseknél a 150 főnél, angol vagy német nyelvűeknél a 60 főnél nagyobb előadások kizárólag online tarthatóak meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az őszi szemeszterben személyes oktatást tervez.

Alacsonyabbra tette a létszámkorlátot a Budapesti Gazdasági Egyetem, náluk már az 50 fő feletti előadásokat is online tartják meg, minden mást személyesen zajlik majd. Nem lesz kötelező maszkviselés, sem testhőmérséklet-mérés.

A Pécsi Tudományegyetem is jelenléti oktatásra készül a 2020/21. tanév őszi félévében, ugyanakkor felkészültek a hibrid vagy online oktatásra is.

Forrás: Eduline

Kép: Pixabay

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,905RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta