Újabb szigorítások a sulikban, több egyetem is a maszk viselése mellett döntött

Rovat

Megosztás

“Nem ciki, ha viseled” – ilyen Facebook-posztot tett közzé a napokban a győri egyetem, most pedig újabb felsőoktatási intézmények igyekeznek népszerűsíteni a maszkviselést.

A Pécsi Tudományegyetem nemrég vezette be a kötelező maszkhasználatot az előadásokon és ajánlotta a maszk viselését a közösségi terekben. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, az ELTE-n és a Debreceni Egyetem több karán is kötelező a maszkhasználat, míg más intézmények egészségügyi szakos hallgatóiknak tették kötelezővé a védettségi igazolványt. Így döntött a Semmelweis Egyetem, de a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem egészségügyi és orvosi szakjain tanulókra is ilyen szabály vonatkozik.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem anonim kérdőívekkel méri fel, hogy az oktatók és a hallgatók közül hányan oltatták be magukat. Az első hét eredményei alapján az oktatók 97, a hallgatók 87 százaléka kapta meg a vakcinát, az összes válaszadó 7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem akarja beoltatni magát.

Szerda óta a Debreceni Egyetem összes karán kötelező maszkot viselni – azok sem kaphatnak “felmentést”, akiknek van védettségi igazolványuk. Csak az oktatók mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, amennyiben a hallgatóktól legalább három méter távolságot tudnak tartani – közölte szerdán a Debreceni Egyetem sajtóirodája.

Kíváncsiak vagyunk, ti mit gondoltok? Maszkot fel vagy maszkot le?

Képek: Pixabay

Forrás: Eduline

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta