10 dolog, amitől jobb lesz a párkapcsolatod

Rovat

Megosztás

Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek. Egyszer fent vagyunk, aztán ismét lent vagyunk – van az úgy is, hogy már kedvünk sincs kimászni a gödörből, inkább kisétálunk az egészből. Ha most éppen nem itt tartasz, de lefelé indultatok egy lejtőn, fogadd meg ezt a 10 dolgot, és megszűnnek a problémáitok. 

Ez a 10 dolog valójában a legegyszerűbb 10 dolog, amit minden ember tud – de nem ugyanaz tudni, és nem ugyanaz megtenni. A hétköznapokban néha még ezek is nehezünkre esnek. Szóval hajrá, ha szeretnél változtatni!

1. Keressetek valamit, amit mindketten szerettek csinálni, és csináljátok együtt!

Akármi lehet – a közös fagyi evéstől kezdve, a biciklizésen át a sétálásig. Mehettek együtt könyvesboltba, szedhettek virágot, amit csak szeretnétek! A lényeg, hogy mindketten élvezzétek. És még valami: az idő nagyobb részét próbáljátok a másik figyelésével tölteni, a telefonok maradhatnak a zsebekben. 😉

2. Akármilyen furcsán hangzik: nézzetek együtt tévét.

Manapság mindenki az okostelefonját nyomkodja – ez pedig teljesen elszigetelt művelet. A tévét viszont ketten nézitek, ugye. Egy jó filmet utána meg lehet vitatni, ami ismét közös progi. Persze, a ló túloldala itt sem jó döntés. 🙂

tumblr_liuueyzbPq1qhfmrto1_r1_400

3. Ne szakítsátok félbe egymást!

Beszélgessetek! Ez annyit tesz, hogy az egyik fél megszólal, a másik reagál rá, és így tovább. Veszekedés, beszélgetés, vitatkozás – mindketten hallassátok a hangotokat, ha pedig hallgattok, figyeljetek arra, amit a másik mond.

4. Adj magadra. 

Persze, a párkapcsolatok szépsége, hogy elfogadjuk egymást úgy, ahogy vagyunk, és szeretjük egymást a magunk természetességében. Ettől függetlenül ne hanyagold el magad. Éreztesd a másikkal, hogy miatta igenis megéri csininek lenni!

tumblr_n3eeviHQ5v1qavxr1o1_500

5. Ne akard megváltoztatni, légyszi. 

Vagyunk, amilyenek vagyunk, és a múltban nem véletlenül választottad azt, aki most ott van melletted. Megszeretted azért, amilyen, hát ne akard azért szeretni, amilyen nem tud lenni! Amúgy is: az emberek finomodni tudnak, de megváltozni – esélytelen.

6. Néha egy-egy üzenet nem árt!

Nem az óránkénti lejelentkezésről van itt szó. Hanem arról, hogy mindenkinek jól esik a tudat, miszerint gondolnak rá. Legyen az egy szmájli, vagy egy hello, lehet, hogy megalapozza a másik napi jókedvét.

7. A barátok nagyon fontosak. 

De az is nagyon fontos, hogy egyensúly legyen a kettő között: ne mindig a többiekkel menjetek szórakozni, de ne is mindig kettesben. Az arany középút, ugyebár!

tumblr_n1t0dct37r1rcbfsfo1_500

8. Ne vádaskodj.

Pláne kerüld a “te mindig…” vagy “te soha…” kezdetű mondatokat. Ha éllel mondanád, akkor meg aztán bele se kezdj! Soha.

9. Legyen külön töltött időtök.

Kimozdulni a párkapcsolatod nélkül – baromi jó móka. Néha. Kell egy kis szünet, kell egy kis szusszanás, hogy aztán újra feltöltődve, boldogan vethesd bele magad a szerelembe.

csajos

10. Legyél kedves. 

Jó, mi?

Tedd jobbá a kapcsolatod!
Neked volt már szükséged ilyen megoldásokra?

képforrás: media.tumblr.com, 31.media.tumblr.com, 33.media.tumblr.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta