Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 10 kérdés, amik alapján kiderítheted, ki ül veled szemben

10 kérdés, amik alapján kiderítheted, ki ül veled szemben

Szeretnél megismerni valakit, de nem találod a szavakat? Íme, 10 kérdés, amik alapján kiderítheted, ki ül veled szemben!

1. Miért…

Forrás:lovethispic

  • …költöztél ide?
  • …ezt a sulit választottad?
  • …kezdted el ezt a sportot?

Minden, ami miérttel kezdődik, maga után vonja, hogy a személy ne tudjon egyszavas választ adni. Ha mégis így tesz, akkor ez egy jel lehet arra, hogy nem kíván a társaságodban lenni, ugyanis, minden ember szeret magáról beszélni, ezért, ha lehetőséget kap egy kifejtendő válaszra, meg fog nyílni neked. Ez pedig mindenképp pozitív irányba lendíti a kapcsolatotokat. Miérttel kezdődő kérdés lehet egy visszautaló érdeklődés arra, amit előbb mondott. Ez megerősíti az érzést, hogy a érdeklődsz beszélgetőpartnered iránt, ő pedig úgy fogja érezni, figyelmes vagy.

2. Mi a hobbid?

Forrás: favim

 

Mindenki szeret beszélni arról, amit szívesen csinál a szabadidejében. Ha esetleg van egy életre szóló szenvedéllyé nőtt hobbija, aminek alárendeli hétköznapjait, nagy örömmel és lelkesedéssel fog neked mesélni róla. Ahogy mesél, egyre többet árul el magáról, és már egyfajta öndefiniálást is végrehajt azzal, hogy olyan dolgokról mesél neked, amik közel állnak hozzá. Képet kaphatsz arról is, hogy értékeli saját magát ezáltal, hogy viszonyul kihívásokhoz vagy milyen érdeklődési köre van. Ez pedig, újabb kérdések lehetőségének nyit utat!

3. Szerinted mi a legfontosabb az életben?

Forrás: pinterest

 

Ezzel a kérdéssel megismerheted beszélgetőpartnered alapfeltevéseit, értékrendjét. Ez azért fontos, mert azok a személyek, akik azonos dolgokat tartanak értékesnek a világban, sokkal szorosabb köteléket képesek kialakítani egymással, mint akik eltérő nézeteket vallanak. Például, ha van egy sportoló, aki nem dohányzik, és ingere sem volt rá soha, nehezen érti meg a stresszfeloldó szükségszerű láncdohányost vagy ha valaki család centrikus és nemcsak jóban van a szüleivel, de nagyon közel állnak hozzá, nehezen találhat megértésre egy olyan személyben, aki rossz viszonyban van a saját felmenőivel. Mégis, a legnagyobb választóvonal a műveltségi kérdés. Ha egy jó beszédkészségű, széles látókörű, és nyitott egyéniség próbál kapcsolatot létesíteni egy beszűkült, visszahúzódó és zárkózott személlyel, kommunikációjuk zátonyra futhat!

4. Téged mi tesz boldoggá?

Forrás: tumblr

 

Egy mély kérdés, amire minden élő embernek tudnia kell a választ. Lehet ez egy boldog párkapcsolat, egy hobbi, egy nagy és összetartó baráti kör, egy tüneményes, társsá nőtt háziállat, vagy sikeres karrier kiépítése is!  Az adott válasz már egy leíró képet fog adni a személyről, hogy mi az élete mozgatórugója. Hiszen valahol mélyen minden ember ösztönös célja, hogy boldog legyen! Ha csak hedonikus élmények hajszolását tudta felsorolni, az bizony, beszédes tény! Sugallhatja azt, hogy beszélgetőpartnered még nem találta meg önmagát, és keresi a valódi boldogságot.

5. Mit találsz inspirálónak?

Forrás: pinterest

 

Így tudhatod meg, mi az, ami ösztönzi és cselekvésre sugallja. Lehet egy titkos kabalája, vagy egy szerencse-szokása, (mint pl. Radnótinak, hogy rálépett egy kőre, hogy hátha megússza aznapra a felelést,) vagy ambíciói, vágyai és álmai. Egyúttal egy falatot kaphatunk a boldogság kérdésére való visszautaláshoz is.

6.Vannak hosszú vagy rövidtávú terveid, céljaid?

Forrás: girlterest

 

Ha egészséges lelkiállapotú emberről beszélünk, akkor biztosan hallhatunk egy tervet, célt vagy álmot. Ez lehet akár hosszútávú, de rövidtávú is. Érdemes mindkettőt megkérdezni, mert van, aki inkább álmodozik, mint tervez, azonban, rövidtávú elhatározásai vannak. Például, megszerezni a jogosítványát, nyelvvizsgát tenni, stb.

7. Volt olyan gyerekkori álmod, amit szerettél volna elérni?

Forrás:campuscareer

 

Állatorvos, rendőr vagy űrhajós – gyermekként mindenben szeretet és fantázia bújik. Elképzelhető, hogy valakiben olyan erős ez az érzés, hogy felnőttként megvalósít egy ilyen vágyat. Ha belefutsz ebbe, beszélgetőpartnered mérhetetlen örömmel és szeretettel fog beszélni róla, hiszen lelke mélyére tapintottál. Nos, ha ilyen nem volt, akkor se ess kétségbe, hanem ugorj át a 8-as kérdésre!

8. (és) volt olyan gyerekkori álmod, amire vissza tudsz emlékezni?

Forrás: sheknows

 

Az álom, szó szoros értelemben véve az alvás alatt lelki szemeink előtt lebegő kusza tudatalatti képek összessége. Olyan dolog, amiben sokszor semmi logikát nem fedezhetünk fel, rejtélyes, izgalmas és bárki tud beszélni róla! Olyan mint az időjárás! Ha esik, ha fúj, velünk van és közelebb hoz a beszélgetőpartneredhez, mint a napsütés és felhők kapcsolata.

9. Mi volt a legkedvesebb élményed életed során?

Forrás:privateislandparty

 

Mindenki életében volt már legalább egy olyan pillanat, ahová szívesen visszapörgetné az élet kerekét. A boldog élmény felidézésével pozitív benyomás keletkezik benne, és ezt a ti beszélgetésetekkel fogja összekapcsolni.

10. Életedre visszatekintve, ha tehetnéd, csinálnál valamit másképp?

Forrás:datingtips

 

Ismét egy olyan kérdéshez értünk, ahol a beszélgetőpartnered megnyílhat, esetleg megvitathattok olyan történéseket, amik számára fontosak. Így kitapinthatsz egy-két gyenge pontot, amit óvatossággal és figyelmességgel kell kezelni. Illetve, ha két ember eljut arra a pontra, hogy már meg meri mutatni a gyengéit, akkor kialakult a bizalom, és szoros viszonyról beszélhetünk!

10 kérdés, amik alapján kiderítheted, ki ül veled szemben
Szerinted ezek alapján meg lehet ismerni valakit?

Borítókép: ninjamommers

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share