10 kérdés, amit a meghitt családi ünnepekhez feltehetsz!

Rovat

Megosztás

A karácsonyban az egyik legjobb dolog, hogy ilyenkor együtt van a család, közös programokat lehet szervezni. Ennek egyik része lehet egy beszélgetős este, ahol különböző kérdésekkel egy izgalmas, mély beszélgetés veheti kezdetét.

Az év során mindenkinek sok a dolga, feladata, így kevésbé maradhat arra idő, hogy egy jót beszélgess a családoddal. A karácsony erre jó alkalmat kínál, a vacsora után érdemes kicsit elvonulni, és kényelmes keretek között egy beszélgetést indítani. Ehhez segíthetnek az alábbi kérdések.

1. Mit jelent a karácsony számodra?

Ezt a kérdést felteheted egy családtagodnak vagy akár mehettek egy kört is úgy, hogy mindenki megosztja erről a véleményét. Érdemes kitérni rá, hogy mennyiben változott ez a koronavírus-helyzet miatt.

2. Milyen érzésed kapcsolódik a karácsonyhoz?

Ez is egy olyan kérdés, amiről bőven lehet beszélgetni. Valakinek jó érzéseket jelent, másnak viszont lehet, hogy feszültséggel teli a karácsonyi időszak. Bátran hagyd, hogy mindenki megossza a véleményét erről.

3. Milyen számodra az ideális karácsony?

Ez a kérdés is megosztó lehet a családban, hiszen lehet, hogy valaki a családi zsivajra vágyik, amikor mind együtt vagytok, más valaki viszont a karácsony csendjét szereti jobban megélni. Nyitottan fogadd majd a válaszokat.

4. Melyik a kedvenc karácsonyi ételed?

Itt bátran lehet főételeket, leveseket felsorolni, de a bejgli is nyerő választás lehet. A legjobb, ha alapból van egy kis süti bekészítve a beszélgetéshez, mert ennél a kérdésnél biztosan mindenki enne majd valami finomat.

5. Mi lenne számodra a tökéletes ajándék?

Ennél a kérdésnél te is számos ötletet kaphatsz arról, hogy kinek, milyen jellegű ajándékot érdemes adni. Lehet, hogy valaki inkább tárgyi ajándékot szeretne kapni, míg egy másik családtagod az együtt töltött időt szeretné minőségivé varázsolni.

6. Mire tanított meg ez az év a karácsonnyal kapcsolatban?

Mindenkinek más az idei karácsony, mint az eddigiek. Egy nehéz év áll mögötted is, emiatt felértékelődhettek a kapcsolatok, megváltozhatott az, ahogy a világot látod. Érdeklődj bátran a többiek véleményéről ezzel kapcsolatban is.

7. Mi a kedvenc karácsonyi tradíciód?

Itt is nagyon változatosak lehetnek a rokonaid válaszai. Valaki lehet, a sütés-főzésben látja a tradíciót, másvalaki viszont a karácsonyi filmek nézésében. Bátran derítsd ki, kinek mi jelenti a karácsony alapját.

8. Mi az, ami nélkül elképzelhetetlen számodra a karácsony?

Ennél a kérdésnél akár segítő szavakat is bedobhatsz, úgy mint: bejgli, hóesés, karácsonyi filmek. Mindenkinek lehet a fejében valami olyan dolog, amitől számára egyedivé válik az ünnep, ezzel a kérdéssel ez is kiderülhet.

9. Melyik a legszebb karácsonyi emléked?

Ennek a kérdésnek valószínűleg mindenki örülni fog, a szüleid biztos szívesen osztják majd meg az ő gyerekkori élményeiket a karácsonnyal kapcsolatban. Bátran hagyj több időt a válaszra, hiszen számos élmény megosztásában lehet részed.

10. Ha egy dolgot kívánhatnál karácsony alkalmából, mi lenne az?

Ez a kérdés sok mindent elárul arról, hogy ki hogyan érzi magát aktuálisan, mi az, amit hiányol az életéből. Beszélgess erről a családoddal, és akár oszd meg az ötleteidet is, hogy hogyan érhetnék el a családtagok ezeket a vágyakat.

Ezekkel a kérdésekkel egy nagyon izgalmas beszélgetés veheti kezdetét, de bátran bővítsd a listát, és legyen ez egy mély, tartalmas beszélgetés a családoddal vagy akár a barátaiddal is.

Forrás: giphy.com

10 kérdés, amit a meghitt családi ünnepekhez feltehetsz!
Te szereted a karácsonyi beszélgetéseket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta