Ezt nézed:  / Suli / 12 érdekesség az emberi viselkedésről

12 érdekesség az emberi viselkedésről

Van, aki hiperaktív, van, aki cinikus, van, aki menekül a konfliktusok elől. Az emberi viselkedésnek számos formája lehet, vannak közben olyan általánosságok, amik mindenkire jellemzők lehetnek. Ezekből készítettünk rövid listát, korábbi kutatások eredményit alapul véve.

1. A nagy egyetemek professzorainak 94%-ka úgy véli, hogy jobb, mint egy átlagos tanár.

ff-professor

2. Általános tény, hogy kétszer olyan boldogtalanná teszi az embert valami elvesztése, mint mikor valami boldoggá teszi.

3. Ha két ember sokáig él együtt, elkezdenek hasonlítani egymásra.

1359821260311505

Ennek egyik oka a táplálkozás –megszokott étrend és étkezési szokások-, a másik a gesztusok, arckifejezések átvétele. A párok, akik egyre jobban hasonlítanak egymásra, boldogabbak.

4. Az elhízás járványos.

friends-300x225

Ha valaki túlsúlyos, nagy valószínűséggel vannak túlsúlyos barátai.

5. Átlagban, akik egy másik személlyel együtt esznek, 35%-kal többet esznek, mint mikor egyedül vannak.

53a04e21153bc_-_cos-01-lena-dunham-girls-hbo-mdn

Egy négy fős csoport tagjai mintegy 75%-kal esznek többet, a 7 fős, vagy annál több fős csoportok tagjai 96%-kal.

6. A legdrágább fogások egy étterem menüjében nagy bevételt jelentenek az üzlet számára, akkor is, ha senki nem rendeli azt.

Miért? Mert az emberek általában nem rendelik a legdrágább ételt, viszont a második legdrágábbat már annál inkább.

7. Ha valaki kokaint, amfetamint, nikotint kap, akkor az agya meglepően hasonlóan reagál, mint mikor megígérik neki, hogy több lesz a fizetése.

doctor-salary-ratings

8. Az általános értelemben vett boldogság genetikailag meghatározott, így nem is lehet megváltoztatni.

letöltés

A jobb hír, hogy 10% az általános körülményeknek tulajdonítható (iskolai végzettség, jövedelem, párkapcsolat stb.). A legjobb hír, hogy a fennmaradó 40% a magatartástól, magunk és mások megítélésétől függ.

9. Ami a rövid és hosszú távú boldogságot illeti, az emberek jobban szeretnek tapasztalatot gyűjteni, mint különböző termékeket vásárolni.

j0439397

Az ember emlékei ugyanis idővel eltorzulnak, a szép pillanatokra pedig jobban emlékszünk, mint arra, hogy mit is vettünk, aminek örültünk. A tárgyak vonzereje pedig csökken. Ahogy telik az idő, elavultak, vagy kopottak lesznek.

10. Azok, akik egyenesen ülnek sokkal boldogabbak, mint azok, akik lomhák.

ülőgyakorlat

11. Amit az ember kedvel, szeret, legyen az akár tárgy, vélemény stb., azt a leghatékonyabban másoknak evés közben lehet jól prezentálni.

A hatás annak tulajdonítható, hogy a jó étel miatt az emberek vidámabbak, jobb a hangulat, ez pedig pozitívabb képet alkot az elhangzottakról.

12. Kutatások szerint azt mondani a gyerekeknek, hogy szépek és tehetségesek, egy rossz dolog.

Mom-Child-500

Ha megmondjuk nekik, hogy ilyen pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, az nem tesz jót a lelki egészségnek. Ez ugyanis arra ösztönzi őket, hogy elkerüljék a nehéz helyzeteket, nem próbálnak jobbak lenni, és csalódás esetén nagyon gyorsan elvesztik motivációjukat. Ezzel szemben dicsérve arra ösztönözhetjük a gyerekeket, hogy keményen dolgozzanak, és küzdjenek meg a nehézségekkel.

12 érdekesség az emberi viselkedésről
Te gyakran megfigyeled mások viselkedését?

Foto: englishforum.ch, jonasbiofuel.com, http://cos.h-cdn.co/, http://behance.vo.llnwd.net/, http://bcsonline.org/, njfamily.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share