15 dolog, amit utálok a Facebookban

Rovat

Megosztás

Hangzik annak a videónak a címe, amit Somi Krisztián töltött fel néhány évvel ezelőtt, egészen pontosan 2010-ben. Azóta sokat változtak a szokásaink és a Facebook is. Egy interjú keretében faggattam a videó szerzőjét mindenről, ami Facebook.

Mielőtt elolvasnád az interjút, tekintsd meg, hogy négy évvel ezelőtt melyek voltak azok a pontok, amelyeket Somi Kirsztián utál(t) a Facebookban.

https://www.youtube.com/watch?v=1sFIP-KAnTI

 

Az üzenetedben azt írtad, hogy legszívesebben letörölnéd a ’15 dolog amit utálok a Facebookban’ videódat. Miért?

“Azért, mert ez tényleg egy iskolai beadandó volt. Aztán felkapta az internet és megjelent más videómegosztókon, emiatt nem töröltem.”

Ha most mégis újraírnád azt a 15 dolgot, akkor melyek azok, amelyeket már kinőtt a Facebook-társadalom, nem igazán használatosak, elavultak, így nyugodt szívvel vennél ki a 15 dolog közül?

“Az „idős emberek a Facebookon” pontot feltétlenül kihagynám. (Ezzel már a videó megszületésekor se értettem egyet, de kellett a 15 pont és 15 pontot nem volt könnyű összeszedni.)”

És melyek azok az új utálatos dolgok, amik a négy év alatt alakultak ki, így hiányoznak a négy évvel ezelőtti videóból?

“Néha viccelődöm, hogy ha majd 5 vagy 10 éves lesz a videó, akkor majd csinálok belőle egy remake-et. Ha ez esetleg összejönne, akkor majd abból minden kiderül. :)”

(: Hátha 2015-ben elkészül ez a remake. 🙂

Mikor csendesedett le a videód által akkor kapott népszerűség?

“Nem tudom, talán két évvel a videó után, de mint most is, kapok leveleket ezzel kapcsolatban.”

Mostanában már rengeteg videós tevékenykedik a YouTube-on. Nem tudom, hogy mennyire ismered őket. Gondolok itt Dancsó Péterre vagy GoodLike Mártonra, hogy a legnépszerűbbek közül kiemeljek egyet-kettőt. Te nem gondolkoztál el azon, hogy te is megpróbálkozz tartalomgyártással és YouTube csatorna kialakításával?

“Szeretem Dancsó Péter filmparódiás videóit, de rajta kívül senki mást nem nézek. Goodlike-ról még nem is hallottam, de most majd utána nézek. Még a 2. videó után szó volt arról, hogy míg be nem fejezem a sulit, addig mindenképpen lenne még 15 dolgos videó, de emlékszem, hogy nagyon gyorsan jött a karácsony és nem volt időnk megcsinálni a „15 dolog, amit utálok a Karácsonyban” videót.  Aztán jött az utolsó félévem és egyáltalán nem foglalkoztam már ezzel.”

Amit még nem említettem, hogy azok után, hogy elég sok oldalra felkerül a videó, és ismertséget és népszerűséget szerzett, nemcsak a videó, de Krisztián is, egy újabb videót töltött fel: “15 dolog, hogy miért ne csinálj ’15 dolog amit utálok a Facebookban’ videót” címmel.

https://www.youtube.com/watch?v=2GydFrcbUbg&list=RD1sFIP-KAnTI&index=2

 

A Kiss Jánosok elfogadták a bocsánatkérést?

“Remélem, hogy igen. A második videó után több Kiss János nem írt.”

Megtudtad végül, hogy mit jelent az, hogy Fácsebuk?

“Nem, bár, ha jól emlékszem, valaki azt írta anno kommentben, hogy valamilyen nyelven így hívják. Aztán lehet, hogy csak valaki trollkodott. :)”

Sikerült elvégezned azt a sulit, ahová ez a beadandód kellett? Mi lett végül belőled? A médián belül ténykedsz?

“Igen elvégeztem a sulit, majd azzal a lendülettel felkerültem Budapestre és a Toshiba Magyarország egyik Facebook arca lettem, majd szinte rögtön sikerült elhelyezkednem és azóta nyomdai területen dolgozom.”

 

Az igazi partiszemöldök (Fotó: Facebook)
Az igazi partiszemöldök
(Fotó: Facebook)

 

15 dolog, amit utálok a Facebookban
Hány ponttal értesz egyet a tizenöt közül?

 

Innen megtudhatod, hogy mennyire vagy CsillámSomiKrisztián

 

Borítókép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta