A fiatal lány, aki egy autóbaleset után méginkább erősebb lett, mint valaha, interjú Kálmán Henivel.

Rovat

Megosztás

A fiatal hölgy, aki a színészkedésen át a szinkronig és a szépségversenyekig mindent bejárt karöltve egy hihetetlen autóbalesettel, interjú Kálmán Henivel.

16 éves korod óta színészkedsz. Mikor és hogyan döntötted el, hogy színésznő szeretnél lenni?

A komoly elhatározás a Kontúr Fizikai Mozgásszínházban töltött éveim alatt körvonalazódott bennem. Kiskorom óta táncoltam, színjátszó foglalkozásokra jártam, de abban még nem volt tudatos pályára készülés. Úgy gondolom, hogy az egy picit fals kijelentés, ha valaki azt mondja, hogy óvodás kora óta a színészi pályára készül. A korai érdeklődés, szeretet egy hasznos dolog, de ahhoz, hogy ez egy betonbiztos elhatározás legyen, kell egyfajta érettség, arról nem is beszélve, hogy meg kell tapasztalni a szakma milyenségét, a hátulütőket, a nehézségeket. Én is út közben találkoztam a legnagyobb félelmeimmel, kihívásaimmal, és ha ezeket legyőzi az ember, akkor már lehet mondani, hogy igen, én erre a pályára való vagyok. A Mozgásszínház rendezője egy olyan nagy tudású, de végtelenül szigorú, szókimondó szakember volt, akinek kezei között vagy elment a pályakezdők kedve az egész szakmától, vagy nagy levegőt véve vették az akadályokat és az egyre intenzívebb terhelést, és megtanulták a szakma elengedhetetlen alapjait. Hála az égnek velem az utóbbi történt, bár voltak átsírt éjszakáim. Összességében viszont hálát és büszkeséget érzek, ha visszagondolok ezekre az évekre.

Nagyon sok színdarabban láthattak már a nézők. Mindig is a színház volt a te világod, vagy pedig szívesen szerepelnél TV-ben is hosszabb távon?

Több, mint egy évtizede a színház a nagy szerelmem, és mivel hűséges típus vagyok, ez nem is fog szerintem változni. Imádom az “itt és most” varázsát. Súlya van annak, hogy egy adott pillanat csak akkor egyszer történik meg úgy, azt nem lehet újravenni. Ennek ellenére nagyon szívesen szerepelnék TV-ben is hosszabb távon. A forgatások hangulatát az az időszak szerettette meg velem, amikor a Barátok közt c. sorozatban szerepeltem. Bár volt szerencsém már jópár projektben forgatni, de ebben a sorozatban szerepelni remek élmény volt.

Pár éve megalakult a saját társulatod a HeArt Társulat. Mesélj róla egy kicsit.

A HeArt elképesztő alkotói szabadságot ad, ugyanakkor óriási felelősségvállalást követel. 5 éve tartom életben és fejlesztjük egyre színesebb repertoárral a társulatot. Eddigi életem legkülönlegesebb élményét is a saját társulatnak köszönhetem, hiszen színpadra vittük és azóta is játsszuk első saját írású vígjátékomat, a Pofára eséseim történetét. Hiszem, hogy a magyar társadalomnak van igénye az általunk képviselt színházcsinálásra. Nem kell, hogy feltétlenül csak sírva vigadjon a magyar. Lehet nevettetve is tanulságos üzenetet átadni, tükröt tartani gyarlóságainknak, csak a megfelelő odafigyelés, a jó humorérzék és a szívvel-lélekkel mentalitás kell hozzá. Valószínűleg azért is férkőzünk könnyen a közönség szívébe, mert érződik a hozzáállásunkon, a játekunkon, hogy nem az anyagiak motiválnak minket első sorban, hanem hogy élményt adjunk.

Szinkronszínészként is elkezdtél dolgozni. Szereted? Minek vagy kinek kölcsönözted már a hangod?

Az elmúlt évem abszolút legjobb újdonsága az volt, hogy tavaly év elején elkezdtem szinkronszínészként tevékenykedni. Alázattal és örömmel mászom végig ezt a ranglétrát is. Mostanra – köszönettel a szívemben mondhatom ezt – már a mindennapjaim részét képezi, hogy napi szinten dolgozom a stúdiókban. Nagyon vágyom rá, hogy a szinkron most már az egész pályámat végigkísérje, hiszen ez mindig izgalmas, mindig újdonság, és folyamatosan fejlődésre, változatosságra késztet. Aki szemfüles, az Netflixes, HBO-s és televíziós filmekben, sorozatokban egyaránt hallhat.

Az Országos Gyermekszépségverseny zsűriének is az egyik kiemelkedő tagja vagy. Mennyire áll messze tőled a szépségverseny, illetve azon belül a gyerekverseny?

A színész egyik nagy fegyvere a kisugárzása, rendkívül meghatározó tud lenni az egész pályát tekintve. Bár véleményem szerint az élet minden területén rengeteget számít. Egy értelmes, élettel teli tekintet, egy őszinte mosoly, egy barátságos személyiség tesz igazán széppé egy embert. A versenyek alkalmával is erre fektetek nagy hangsúlyt. A gyermekeknél nagyon nehéz sorrendet állítani, hiszen a maguk módján mindannyian gyönyörűek és imádnivalóak. Viszont azért jönnek a versenyre, mert eredményt várnak, így igyekszünk jól dönteni.

Nem is olyan rég volt egy autóbaleseted ami miatt dolgozni sem tudtál. Teljesen felépültél már és tudsz már újra dolgozni?

Borzasztó nehéz időszak volt, de hála az égnek már kereken egy éve tudok dolgozni és bízom benne, hogy többé nem leszek elszakítva a színpadtól. A balesetnek számomra két fontos hozadéka lett: még jobban szeretem és becsülöm az életem, valamint megbizonyosodtam róla, hogy a kitartásnak elképesztő ereje van. Sokkal nagyobb, mint gondoltam.

Mi a terved a 2023-as évre? Tettél újévi fogadalmat?

Nem tettem fogadalmat, így legalább nincs mit megszegni. Terveim viszont bőven vannak, több, mint eddig valaha. Egyelőre viszont csak annyit mondok, hogy aki követi a munkásságomat, hiszem, hogy bőven fog új produktumot látni, hallani tőlem ebben az évben.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta