Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 19 diák követett el öngyilkosságot Indiában a középiskolai vizsgaeredmények miatt

19 diák követett el öngyilkosságot Indiában a középiskolai vizsgaeredmények miatt

Volt olyan diák, aki megjelent a vizsgákon és teljesítette azokat, mégis hiányzóként lett regisztrálva, mások pedig hiába vizsgáztak le egyes tárgyakból, azokat nem regisztrálták.

Az indiai Telangana államban a 12. osztályos végzős középiskolai hallgatók közül eddig 19-en vetettek véget az életüknek a sikertelen évzáró vizsgáik miatt. Indiában a legtöbb egyetemre az utolsó éves vizsgák eredményeivel lehet bekerülni, így sokak jövője múlik rajta. Most több száz szülő tiltakozik és követeli a jegyek felülvizsgálatát, mivel több esetben is kiderült: hibás eredményt tüntettek fel a vizsgabiztosok.

A CNN szerint volt olyan diák, aki megjelent a vizsgákon és teljesítette azokat, mégis hiányzóként lett regisztrálva, mások pedig hiába vizsgáztak le egyes tárgyakból, azokat nem regisztrálták. A szülők az oktatási intézményeket és az állami szerveket hibáztatják, akik egy külső cégre bízták a vizsgalapok felülvizsgálatát.

A diákokra nagy nyomás nehezedik az indiai iskolákban, az oktatás ugyanis még mindig kitörési pontot jelent. Így sorsok múlnak azon, hogy a középiskola után bekerülnek-e a felsőoktatásba. A haláleseteket ennek a rovására is írják egyes szakemberek.

Fotó: Hindustan Times