A 2014-es X-Faktor legmenőbb első zenei videói

Rovat

Megosztás

Több hónap telt el Tóth Andi 2014-es X-Faktoros győzelme óta. Azóta több döntős is leforgatta és megjelentette első zenei videóját. A Középsuli.hu szerkesztősége pedig rangsorolja az elkészült alkotásokat. Íme, a mi listánk szerinti legjobb első videoklipek. 

4. Horányi Juli – Electrical

A YouTube-on 2015 májusában debütáló videoklip, az Electrical Horányi Juli első zenei videója, amelyben az énekesnő több különböző énje harcol egymással. A dal nemcsak angol, de magyar nyelven is elkészült: az Épp hogy címet kapta a szám.

“Azt hiszem, az Épp hogy, vagy angol címén Electrical egy igazi könnyed, nyári sláger lett, ami a nyolcvanas évek pop időszakát eleveníti fel. Az angol és a magyar szöveg ugyan tartalmilag hasonlít, de nem ugyanaz. A magyarban nagyobb hangsúlyt kapott a szerelem, de mindkettő fókuszában a kérdés áll, hogy miért is ragaszkodunk görcsösen dolgokhoz.”

– mesélte az énekesnő a Blikknek 2015 áprilisában, a klip elkészültekor.

A videó csaknem 45.000 megtekintést szerzett a feltöltés utáni majdnem két és fél hónap alatt. Valóban egy fülbemászó dallamot kapott Juli első dala, és habár az X-Faktor döntőjében a második helyig jutott, a mi első videoklipes listánkon a negyedik helyig jutott.

https://www.youtube.com/watch?v=SzwOSYbv3-Y&feature=youtu.be

3. Benji – Athmosphere

Még mi is beszámoltunk arról, hogy megjelent Benji, a 2014-es X-Faktor legjobb férfi előadójának legelső klipje Athmosphere címmel..

A klipben feltűnik Newik, aki az angol változatból készített remixet, és rajta kívül táncos lányok, egy zenekar, egy szép cabrio autó és mindezek mellett gyönyörű helyszínek és képek jellemzik a videót.

A klip a megjelenéstől számított egy hónapon belül a 35.000-es megtekintésszámot érte el a legnépszerűbb videómegosztón, a YouTube-on.

Benji atmoszférája a mi listánkon nem jutott feljebb annál a helyezésnél, amit az X-Faktor döntőjében elért, a mi házi rangsorolásunkban is a harmadik helyet foglalja el.

https://www.youtube.com/watch?v=oS-i1PTdrac

 

2. Nagy Ricsi – Más szóval nem

Két érettségi vizsga közben jelentette meg Nagy Ricsi is első zenei videóját Más szóval nem címmel.

Az eredetileg pofozkodósra tervezett klipből a testi fenyítés kimaradt, így Nagy Ricsi rajongóinak nem kellett szembenéznie a ténnyel, hogy csinos lányik ütik meg kedvencüket, azonban elutasításból így sem volt hiány, a dal maga is erről szól:

“Más szóval nem, ez a dal címe, ami már sejteti, hogy egy olyan dalról van szó, amelyben én folyamatos visszautasítást kapok a csajoktól.”

– mesélte Ricsi a Blikknek még 2015 áprilisában.

Nagy Ricsi első zenei videója csaknem 32.500 megtekintést szerzett a YouTube-ra való feltöltés dátumától számított majd két hónap alatt.

1. Tóth Andi – Legyek én

Tóth Andit, a 2014-es X-Faktor győztesét egyik döntős csapattársa sem tudta letúrni az első helyről még a mi listánkon sem, első klipje, a Legyek én tarol.

A videó YouTube-os feltöltés utáni negyedévben 363.000 megtekintést szerzett előadójának.

https://www.youtube.com/watch?v=O6-k6u7yfw0

 

A 2014-es X-Faktor legmenőbb első zenei videói
Neked melyik tetszik a legjobban a négy klip közül?

 

Borítókép: Xfaktor.org

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta