Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 3 tipp – Hogyan dolgozhatsz iskola mellett!

3 tipp – Hogyan dolgozhatsz iskola mellett!

Nem tudod, hogy miből finanszírozd a tanulásod, illetve lakhatásod az iskola mellett? Esetleg szüksége lenne a családnak arra, hogy besegíts? Állások százai várják a jelentkezőket diákszövetkezeteken belül teljes és részmunkaidőben.

Mi az amit jó ha tudnunk a diákmunkákkal kapcsolatban:

Alapos vizsgálat

Akár  alkalmi vagy folyamatos munka, napi vagy csak hétvégén végezhető, illetve távmunka, fontos, hogy mindig nézzük meg, mennyire létező vagy megbízható a cég. Inkább diákszövetkezeteken belül próbáljunk meg ilyen állásokat keresni és munkát vállalni, igaz, így a keresetek kevesebbek lehetnek, mintha te magad találod meg az adott munkahelyet pl. hirdetés után, de gondolni kell arra is, hogy az adózás és minden kötelezettséget amit a munkavégzés után fizetni kell, könnyebben lehet intézni a szövetkezeten keresztül, mintha egyénileg indulsz neki a bonyodalmas folyamatnak.

Mennyit kereshetsz!?

Fontos tudni, hogy diákként sem kereshetsz a minimálbérnél kevesebbet, ha iskolaszövetkezetek által találsz munkát. S fontos kiemelni azt is, hogy a bérből csak 16%-os jövedelem adót(szja) vonnak. A közösségi oldalak terjedése óta, sokan a Facebookon is próbáltak munkát keresni- kisebb nagyobb sikerrel.

iskola

Ne csak a munkának élj!

Munka mellett sokan megfeledkeznek az iskoláról, hiszen úgy tartják, a munka fontosabb számukra is, mint a tanulás, ráadásul akkor, ha olyan munkakörbe kerülnek bele, amelyben otthonosan mozognak. Ez nem jó dolog! Persze, a munkahelyen is maximális teljesítményt kell nyújtani, de emellett a munkát végző tanulónak még az iskolában is teljesíteni kell. Persze, a nyári munka ideje alatt, tényleg hódíthatsz teljes erőbedobással a munkavégzésnek, de ez az iskola beköszöntével megváltozik. A megkérdezett tanár szerint, leggyakrabban a munkavégzés mellett tanuló diákok tanulmányi átlagban is gyakran egy egészet is rontanak, illetve sokszor fáradtan jelennek meg a tanórákon és ezzel nem csak magukat hátráltatják a tudás megszerzésében, hanem társaikat is akadályozzák.

3 tipp - Hogyan dolgozhatsz iskola mellett!
Te hol keresel diákmunkát?

 

 

Képek forrása: Pexels

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share