30 nap alatt meg lehet tanulni szaxofonozni? Lehetséges!

Rovat

Megosztás

Hogyan lehet megtanulni egy hónap alatt szaxofonozni? Henryhez nagyon közell áll a zene, hiszen sok videójában láthattuk már őt zongorázni. No de mi a helyzet a többi hangszerrel? Ha már megszerezted a zenei alapot, minden megy!

„Ha bárhol meghallom a világban ennek a hangszernek a hangját, akkor kiráz a hideg és ez nem más, mint a szaxofon.”

A zongorához túl sok energiát kellene magunkkal vinni, nem is beszélve a hangszer körülményes cipeléséről, a szaxofon viszont egy olyan dallamot képes muzsikálni, amit akárhol meghall Henry a világban, egyből ámulatba esik – meséli. A cél az volt, hogy a videó végére, mire eltelik az a 30 nap is, megtanuljon legalább egy zeneszámot eljátszani. Sikerült neki?

„Az első napi fújás vállalhatatlan volt.”

Ne szaladjunk ennyire előre. Hiszen ahogyan Henry elmeséli nekünk, már a legelső próbálkozásoknál leállították őt, hiszen egy panel lakásban minden IS áthallatszódik a szomszédba, éppen ezért nem tudott gyakorolni. A legelső fújás azért nem olyan volt, amilyennek azt Henry szerette volna, de pontosan ezért elkezdődött a tanulás. Az első 10 nap után már megtanult skálázni, illetve 1-2 könnyedebb dalt már hallhattunk is tőle. Nos mi történt 3 hét után? Ami azt illeti, egészen sok tananyagot elsajátított Henry, ugyanis a 24. nap után már kottából el tudott játszani egy nehezebb dalt is. Ez azért nem semmi ennyi idő alatt! No de mi történt a legutolsó napon? Sikerült!

Habár volt egy segítő társa Henrynek, mégis kijelenthetjük, hogy igen, megtanult egy hónap alatt szaxofonozni. Elképesztően jó kis kihívás ez, de nem lehetetlen.

Ti tudtok játszani valamilyen hangszeren?

Főkép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta