Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 3+1 Betegségről szóló sírós film

3+1 Betegségről szóló sírós film

Egyre népszerűbbek azok az amerikai filmek, amik valamilyen betegség megéléséről, feldolgozásáról szólnak és egyszerre romantikusak, viccesek és szomorúak. Szóval zsepit elő és lessük meg a következőket.

Csillagainkban a hiba

Megmutatja, hogy rákos betegként is lehet mosolyogni, szerelmet találni, teljes életet élni. A két főszereplő, Hazel és Gus pont ennek köszönhetően találkoztak és töltöttek el együtt egy szép időszakot. A fiú megmutatta a lánynak, hogy kell élvezni az apróságokat, még úgy is, hogy tudják, bármikor súlyosbodhat a betetség.

Minden, minden

Hallottál már olyanról, hogy valaki nem hagyhatja el a lakást, különben a szabadban lévő baktériumok olyan beteggé teszik, hogy lehet, nem éli túl? Nos, ebben szenved Maddy, a 18 éves lány, aki az elejétől fogva kénytelen bezárva tölteni a mindennapjait. Akkor kezd el igazán kivágyni, amikor a szomszédba költözik Olly, akiért az életét is képes kockára tenni. A filmben lévő csavarra talán senki nem számított, én legalábbis biztosan nem.

Éjjeli napfény

Katie egy ritka betegségben szenved: nem érheti a bőrét napfény. Egyáltalán. Soha. Egy kicsit sem. Ezért nappal alszik, éjjel pedig – amikor édesapja megengedi – kimegy az utcára. Egyik ilyen esti gitározgatás közben találkozik Charlieval, akit már gyerekkora óta az ablakból figyel. A lány nem mondja el új barátjának, hogy milyen kapcsolatban is áll a napfénnyel, emiatt életveszélybe sodorja magát.

Nap nap után

Azért ez a +1, mert ez nem igazán betegség, de ha létezne, akkor én annak mondanám. Rhiannon megismerkedik egy… emberrel? Személyiséggel? Szóval egy lélekkel, aki minden nap más ember testében ébred. Élete minden egyes napján más emberek életét éli, nem tudva, mit hoz a holnap. Nem is szabályozhatja: lehet fiú, lány, fehér bőrű, fekete bőrű, szegény, gazdag, egészséges, beteg. Direkt ezért nem is kötődik senkihez, egészen addig, amíg meg nem ismeri Rhiannont. Onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy kinek a bőrébe bújik: minden napját vele tölti, ezzel felborítva más emberek életét.

Jó filmnézést!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share