4 érv amellett, hogy érdemes szeretkezéssel készülni az érettségire

Rovat

Megosztás

Sok tippet és trükköt olvashattatok az elmúlt időszakban arra vonatkozóan, hogy hogyan készüljetek az érettségire, mit és milyen módszerrel tanuljatok, stb., de arról valószínűleg még nem volt szó, hogy milyen más, alternatív eszközökkel lehet ráhangolódni a dologra.

A vizsga előtti szeretkezés pontosan egy olyan helyzet, amikor a kellemest kötjük össze a hasznossal, hiszen a szexnek több olyan előnyös hatása is van, ami jól jöhet a nagy érettségi drukk során.

1. Segít ellazulni. Valószínű, hogy a vizsga előtti napokban egyre jobban elhatalmasodik rajtunk a félelem, ez jár majdnem minden pillanatban az eszünkben, kapnánk már bárhová, csak még gyorsan valamit megtanulhassunk, de úgy tűnik, hiába, mert mintha még azt is elfeledni látszanánk, amit korábban tudtunk… Ilyen stresszes állapotban persze nem könnyű ellazulni, elengedni magunkat, főleg ha szinte fizikailag, az izmainkban érezzük a feszültséget. Ezt a görcsös állapotot egy szeretkezés a kedvesünkkel – legalábbis egy rövid időre – oldhatja.

2. Eltereli a gondolatokat. Kutatások kimutatták, hogy a szex az a tevékenység, amely során a leginkább jelen vagyunk az adott pillanatban és a legkevésbé töprengünk vagy rágódunk a problémáinkon vagy idegeskedünk az elintéznivalók miatt. Ha tehát már nagyon beszűkültél az érettségire, és úgy érzed képtelen vagy elterelni erről a figyelmedet, a szex segíthet ebben.

3. Oxitocint szabadít fel. Szex közben az úgynevezett oxitocin nevű hormon szabadul fel, amit szerelemhormonnak is neveznek. Ez amellett, hogy fokozza a nemi vágyat és az orgazmus átéléséhez is hozzájárul, boldogságérzetet okoz. Ráadásul, ha valakinek a vizsga előtt elalvási nehézségei vannak, abban is segíthet, ugyanis az oxitocin ellensúlyozza a kortizol (stresszhormon) működését és így segít az elalvásban.

4. Megélhetjük a fizikai fáradtságot is. Az érettségire készülős időszak gyakran telik könyvek és füzetek fölé görnyedéssel, és sok-sok egy helyben üléssel. Ilyenkor nap végére a szellemi fáradtság nyilván megjelenik, de mivel nem társul hozzá jóleső fizikai fáradtság, megint csak alvásproblémákhoz vezethet. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy egy jó szeretkezés felér bármilyen edzéssel…

Szeretkezés érettségi előtt
Szerinted segíthet a szex vizsga előtt?

 

(kép: http://www.salon.com/)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta