Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 4 ok, amiért érdemes megbocsátanod annak, akit szeretsz!

4 ok, amiért érdemes megbocsátanod annak, akit szeretsz!

Ha értelmileg közel kerülünk valakihez, könnyen megeshet, hogy érzékenyebben érintenek a vele kapcsolatos dolgok is. Talán nagyobb elvárásaink vannak felé, és ezért könnyebben meg tud bántani az illető. A legtöbb esetben partnerünk észre sem veszi, hogy egy nem megfelelő szóval vagy mondattal megbántott minket, hiszen csak egy apróságról van szó. Néha fel kell mérnünk, hogy valóban joggal vagyunk-e mérgesek, és, hogy megéri-e haragot tartanunk. Lássuk, miért jobb, ha megbocsátunk azoknak, akiket szeretünk.

Forrás: huffingtonpost.com

Forrás: huffingtonpost.com

 

1.Ha vallásos vagy mindenképp gondolkodj el azon, amit az iskolában tanítottak neked.

Isten is megbocsátott az embereknek. Ha pedig nem vallási alapon rendezed el magadban a dolgokat, gondolj a filozófiára, a megértés és megbocsátás és az ebből eredő lelki béke kapcsolatára. Emlékezz arra, amikor neked volt szükséged megbocsátásra és képzeld magad azok helyébe, akik neked meg tudtak bocsátani.

2. Gondold végig, hogy ebben a kapcsolatban volt-e már olyan helyzet, amikor te vártál megbocsátásra.

Ha őszintén mérlegeled a kapcsolatod jellegét, történetét, a dolgokat, amiket tettél, rá fogsz jönni, hogy lehet, hogy hibáztál, és vártad a megbocsátást attól, akit szeretsz. Mi segített neki, hogy megbocsásson? Figyelj a tényre, hogy megbocsátásra volt szükséged, és ő megbocsátott. Mi kellett ehhez? Milyen hatással volt ez a kapcsolatotokra?

Forrás: propertyupdate.com.au

Forrás: propertyupdate.com.au

 

3. Milyen hatással van rád, ha nem tudsz megbocsátani?

Lehet, hogy ez haragot, dühöt ébreszt benned és az életed minden területére, minden kapcsolatodra hatással lesz. Talán negatív hatással van az életedre, hogy érzelmileg sérültél. Lehet, hogy ez áll az útjában annak, hogy azzá válj, aki mindig is szerettél volna lenni. Mindenképp figyelj oda arra, hogyan hat rád a harag és a neheztelés.

4. Gondolkodj el rajta, mit tanultál az esetből és hogyan hasznosíthatnád ezt a kapcsolatodban.

Mindenképp fontos, hogy megbeszéljétek a konfliktus okát. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kompromisszumot kötnek, csak ne kelljen megbeszélni a dolgokat. Ennek azonban hosszútávon semmi értelme, hiszen a problémát továbbra is érzékeljük, csupán könnyebb a fejünket a homokba dugni, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne, hiszen így megkíméljük magunkat egy újabb konfliktustól. Mindenképp meg kell beszélnetek, mik azok a dolgok, melyeken neked kell változtatnod, és miben kell neki változnia. Ha megbizonyosodsz róla, hogy a konfliktus nem fog kiújulni, visszatérni, sokkal könnyebben meg is tudsz bocsátani és tovább tudsz lépni.

4 ok, amiért érdemes megbocsátanod annak, akit szeretsz!
Te könnyen meg tudsz bocsátani azoknak, akiket szeretsz?

 

Borítókép: Mamashealth.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share