4 sminkes baki, amit ne kövess el

Rovat

Megosztás

Ha tetszeni akarsz a srácnak, akiért bármit megtennél, először önmagadat kell megszeretned. És – nem mellesleg – érdemes elkerülni ezeket a bakikat.

1 | “Légylábak”

Vitán felül: a pasik szeretik az elegánsan feketéllő pillákat. Ám az nem elegáns, ha össze vannak ragadva a sok cucctól, pláne egy randin, mikor különösen közel kerülsz a kiszemeltedhez.

pinkmelon.de

Megoldás: Csinosítsd magad újra minden reggel!

Mosd le a sminket lefekvés előtt, hogy ne kerüljön reggel az előző napi maradékra az újabb réteg festék. Hisz a “légyláb” nemcsak természetellenes, de még a szemednek is árt.

Érdemes a szempillaspirált 4 havonta cserélni, mert ha beszárad, csak csomósan lehet vele a festéket felvinni. És még valami:

A vízálló szemfestéket tartogasd különleges alkalmakra!

2 | Csak az extrák

Gyakori hiba, hogy az alkalmi smink alapozás nélkül kerül fel az arcra, holott a megfelelő alap csodákat tesz a bőrrel. Eltünteti a hibákat, karikákat, és egy tónusba hozza az arc színét.

kremesenszepazelet.hu

Megoldás: Alapozz mindig!

Persze csak módjával. A túl sok sosem elég!

Alapozó után púderezz! Nagyon gyakori hiba mikor az alapozón nincs púder, ezért az elkenődik és erre a hibára a találkán kell rádöbbenned.

3 | ()

Fontos tudni, hogy a túl sötét alap természetellenesen éles kontúrt kölcsönöz az állvonalnak. Nem szép, ha a színek aránytalanul, szinte tapasztva vannak az arcon.

19160-girl-with-a-white-mask-1920x1080-photography-wallpaper

Megoldás: Bőrszínhez illő alapot válassz!

sárgás és a rózsaszínes bőrhöz is más alapozó illik. Nézz tükörbe, és döntsd el, melyik színt érzed leginkább tiedének. Ha sárgás a bőröd, akkor a “gold/golden” vagy “beige” fantázianevet keresd a termékeken, ha rózsaszínű, a “rose” a színed.

Nappali sminknél ne próbáld alapozóval sötétíteni a bőrödet. Az alapozótól nem leszel napbarnított.

4 | Nem így gondoltam!

A szemöldök az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz. Érzelmeket fejez ki, közléseket árnyal, vagy éppen fokoz egyetlen mozdulatával. Ezért fontos, hogy tökéletesen a miénk legyen, és valóban azt fejezze ki, amit érzünk, vagy éreztetni akarunk. Egy rosszul megfestett vagy kiszedett szemöldök olyan érzést közöl, ami nincs is benned, így zavarva meg az ismerkedést, barátkozást, flörtölgetést.

retikul.hu

Megoldás: Tied legyen!

Ne próbálj a természetnél kreatívabb lenni. A cél az, hogy minél tisztábban értse a társad azt, amit mondani akarsz. Ehhez pedig az kell, hogy a szemöldököd színe passzoljon a hajszínedhez és

Formája maradjon (többnyire) változatlan. Ne erőszakold meg saját szemöldök-típusodat.

Ha kicsit is bizonytalan vagy, bízd inkább szakemberre.

 

(Fotó: femina.hu, retikul.hu, kremesenszepazelet.hu, pinkmelon.de)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta