Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 5 apró dolog, amit, ha minden nap megteszel, okosodsz tőle

5 apró dolog, amit, ha minden nap megteszel, okosodsz tőle

Ki ne szeretne okosabb lenni? Ez nem kérdés. Tanulás közben, írásbeli előtt különösen fontossá válik, hogy rövid idő alatt, minél több mindent meg tudjunk jegyezni. Ugye te is örülnél, ha könnyebben menne a tanulás? Ha igen, olvasd el tippjeinket! 

Ébredés után igyál 2 pohár vizet

Alvás alatt akár 6-9 óráig nem jut folyadékhoz a szervezetünk. Agyunk számára azonban elsődleges, hogy kizárólag megfelelő folyadékmennyiség mellett tud megfelelően működni. Szóval, ha azt szeretnéd, hogy egész nap vágjon az agyad, akkor vízzel kezd a napot!

Zöld tea!

A jó minőségű zöld tea aminosavakban gazdag. Az aminosavnak pedig jellegzetes tulajdonsága, hogy stimulálja az agyat, ezáltal sokkal könnyebben tudunk tanulni és odafigyelni a dolgokra.

o-SMART-PEOPLE-facebook

Pihenj napközben!

Persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy aludd át az egész napot. A legjobb, ha 15-20 perces szünetet tartasz napközben. Ez az idő épp elég arra, hogy az agyad egy kicsit kikapcsoljon és újult erővel, teljes odafigyeléssel tudd folytatni a napot.

Hanyagold a cukrot!

Ezt a legnehezebb betartani, hiszen napközben sokszor érezzük úgy, hogy ha eszünk egy kis édességet az segít átvészelni a napot. Ez azonban nem így van. A cukor lassítja az anyagcserét, terheli a szervezetet és ez által kihat a mentális folyamatokra is. Sokkal nehezebben tudunk koncentrálni a cukor hatására.

Olvass!

Tv-nézés helyett válassz egy könyvet. Ne csak azért, hogy a szüleid büszkék legyenek rád, saját érdekedben, hidd el, előnyödre válik. A tv-nézés passzív folyamat az agy számára, míg olvasás során aktívan működhet. Elképzeljük az olvasottakat és így nemcsak, hogy fejleszthetjük agykapacitásunkat, de kreatívabbakká is válhatunk.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share