Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 5 dolog, ami csak a filmekben olyan szép

5 dolog, ami csak a filmekben olyan szép

Ha mondanotok kellene néhány jelenetet, amiket filmekben láttatok, és a legboldogabbak Ti magatok lennétek, ha azok igazából is megtörténnének, melyek lennének azok? Belegondoltatok abba, hogy ezek a valóságban hogyan sülnének el? Mi igen. Olvassatok tovább!

Az első csók

Az a tökéletes, mindent elsöprő jelenet, melyet nincs olyan ember, aki ne ismerne, és szinte majdnem az összes alkotásban találkozunk vele. A CSÓK. Amikor a lány haja éppúgy libben, ahogyan a fiú közeledik és olyan gyengéden, finoman érinti meg a lány arcát, hogy szinte mi is érezzük. Aztán mielőtt összeérne a szájuk… az eső cseperegni – majd ömleni kezd egyik pillanatról a másikra. Futásba kezdenek kézen fogva és nevetve, mígnem egy eresz alatt megállva újra egymásra pillantanak és elfogja őket az előző, elsöprő érzés. A fiú letörli a lány nedves ajkait az ujjával és lassan megcsókolja.

rtl.hu

 

Ez a jelenet jusson eszünkbe akkor, amikor éppen a nyirkos időben vacogva a szakadt szandálunkban állunk az eresz alatt és várjuk a buszt a kiszemelt fiúval, aki szívesen megcsókolna minket, de annyira átázott az esőtől a ruhája, hogy meg sem bír mozdulni.

A nagy beszédek

Slant Magazine

 

Elszánt, motiváló beszédek sorozatával is találkozhatunk szinte minden filmben. Amikor a szereplő hirtelen teljes figyelmet kap és néma csend lesz úrrá a termen, míg hallgatják felszólalását. A mindent eldöntő pillanatok, amik kicsit humoros módon azon múlnak, hogy az adott illető hogyan tudja kifejezni magát. Ezek az igazán megindító jelenetek sarkallhatnak minket arra, hogy megpróbáljuk egy beszédünkkel befolyásolni valaki másnak a döntését, ám ez közel sem olyan egyszerű, mint a színészeknek.

Világgá menni

time.com

Szintén ismerős lehet az a jelenet, amikor főhősünk hirtelen indulattól vezérelve nekiindul a Világnak, mindent maga mögött hagyva. Ezek azok a motivációs részek, amik az embert szinte késztetik a változtatásra és arra, hogy tegyen valamit. Azonban míg a filmvásznon a felemelő szabadság érzése tárul elénk, addig a valódi életben ez közel sem annyira fenékig tejfel. Míg a fapados vonaton ülve merengünk, vajon hol fogunk megszállni akár csak egy éjszakára (mert a két bőrönd fürdőrucinkkal nem tudunk fizetni sehol) addig eszünkbe jut – a kedvenc filmünkben csak olyan könnyedén ment minden.

A tipikus esküvői jelenet

brides.com

A kérdés, mely még az „igen” kimondása előtt hangzik el és ezt valamiért (vajon miért?) imádják filmvászonra vinni. „Van e bárkinek bármilyen ellenvetése a frigy létrejöttével kapcsolatban?” És akkor a daliás lovag berohan és elkiáltja magát, szerelmet vall a több száz vendég előtt, és a mennyasszony nem a leendő férjével ejti meg a hitvesi csókot, hanem a másik leendő férjével. Azért ezt a jelenetet szerintem sokan megnéznénk, úgy igazán a valódi életben.

Az utolsó pillanat

Búcsújelenet helyett, sok filmben szeretik a drámát azzal fokozni, hogy az utolsó pillanatban éri utol a fiú a lányt, még a nagy utazás előtt, a becsekkolásnál. Bőröndös, repülőjegyekkel felbuzdulós – mégis visszafordulós klisék, amik a mai napig magával tudnak ragadni. A való életben kevésbé elképzelhető a visszatáncolás a repülőtérről, ám sosem tudhatjuk, nem valós esemény ihlette-e ezeket a jeleneteket.

The New York Times

 

Bander Anita

Indexkép: bustle

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share