Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 5 dolog, ami mindent eldönt egy állásinterjún

5 dolog, ami mindent eldönt egy állásinterjún

Ha befejezted a tanulmányaidat, vagy akár az iskolai  éveid alatt szeretnél munkával egy kis pénzt keresni, meghatározó, hogyan viselkedsz egy állásinterjún. 

Kézfogás

Amikor elmész egy interjúra, az első dolog a kézfogás. Az állásinterjú során az első négy másodperc meghatározó tényező: eldől, szimpatikus-e a jelölt és az interjúztató egymásnak. Egy kézfogás, és más semmi…akár már itt eldőlhet minden. Már ebből sok mindent le tudnak szűrni a munkafelvételt végző szakemberek.

Megbízhatóság

A munkaadó a legtöbb esetben hosszú távra tervező, hűséges munkatársat szeretne. „Három tulajdonságot keress a pályázókban: a tisztességet, az intelligenciát és az energiát. Ezek közül a legfontosabb a tisztesség, mert akiben ez nincs meg, az a másik kettővel megöl téged” – mondta Warren Buffett amerikai multimilliárdos.

Eltökéltség

Nagyon fontos az önmotiváció.  Ha a munkaadó látja, hogy az interjú alatt égsz a tettvágytól, vannak elképzeléseid, ezeket elő tudod adni, akkor ez meghatározó lehet a felvételednél. Talán még néhány hiányosságot is elhomályosít.

Terhelhetőség

Álláshirdetésekben olvasva sokan hajlamosak ezt a rendszeres túlórázással kapcsolatba hozni. Persze, lehet akadnak olyan cégek cégek is, ahol tényleg azzal egyenlő. Szinte minden munkahelyen vannak hajtósabb időszakok, amikor a határidők nyomása alatt kell extrém magas szinten teljesíteni. Sokat jelent, ha látják, hogy ezeket is bevállalod, ha szükséges.

Csapatban dolgozás képessége

Ez ma már igen komoly elvárás a cégeknél.  A csapatban dolgozás képessége alatt egymás segítését, a tudás megosztását, a közös célért küzdést, egymás munkájának kiegészítését várják el. Állásinterjún ebben  a tekintetben fontos szempont a csapatba illeszthetőség is, vagyis, hogy a jelölt mennyire illik bele az adott munkahelyi közegbe.

5 dolog ami mindent eldönt az állásinterjún
Szerinted mi a legfontosabb egy munkahelyen?