5 dolog, amiért aggódunk és 5, hogyan ne tegyük!

Rovat

Megosztás

Az aggódás szerves részét képezi az életünknek. Van, aki alapvetően lazán fogja fel az életet, van, aki jóval görcsösebben áll a dolgokhoz, de aggódni mindenki aggódik. Pedig utólag megbánjuk, hiszen rájövünk, hogy nem érte meg.

Vajon minden rendben megy majd, és elérjük a járatunkat? Sikerül komolyabb betegség nélkül megúszni a telet? Épségben hazaér a barátunk a külföldi nyaralásról? Jól fog elsülni, amit elterveztünk? Aggódásunk lényege egyetlen dolog: nem tudunk mindent kontrollálni, nem tudunk hatással lenni mindenre, bármikor porszem kerülhet a gépezetbe és akkor minden félresiklik.

Aggódni a bizonytalan jövő miatt, kattogni azon, hogyan alakulnak majd az események már olyannyira a mindennapjaink részévé vált, hogy nem tudunk létezni nélküle.  Annyira, hogy meg is tudjuk magyarázni magunknak, miért jó, ha aggódunk.

1. Ha előrelátóan aggódunk, nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

2. Ha aggódunk, az megvéd minket.

3. Legtöbbször azzal nyugtatjuk magunkat, hogy csak azért aggódunk, mert számítanak a dolgok.

4. Az aggódásnak motiváló ereje van.

5. Az aggódás segít megoldani a problémákat.

Egy szó, mint száz, igazán nem egyszerű egyik napról a másikra nem aggódni. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Csupán 5 lépés kell hozzá. Ne aggódj, menni fog!

happy dont worry

1. Az elvakult aggódás helyett legyél kicsit tudatosabb, így megláthatod az adott helyzet lehetőségeit és kínálkozó választásait. Ebből továbbléphetsz előre a bénító aggódás helyett.

2. Öleld magadhoz a bizonytalanságot, és fogadd el, hogy van, amit nem befolyásolhatsz. Meglátod, milyen felszabadító érzés!

3. Csendesítsd le az idegeidet, mert ha felspanolod magadat, azzal csak a saját lelkiállapotodon rontasz. Jógalégzés!

4. Élj a jelenben! Tréningeld magadat és koncentrálj a mostra. Az aggódás a jövőnek szól, de a jelenen keresztül juthatsz el oda!

5. Nézz szembe a félelmeiddel, a fölösleges aggódás helyett inkább tudatosítsd magadban, hogy mi történhet, így tisztábban látsz majd.

Aggódás
Te mi miatt agódsz?

Képek: giphy, lifehack

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta