Ezt nézed:  / Színes / Zene / 5 dolog, amit illik fejből tudnod Janicsák Vecáról

5 dolog, amit illik fejből tudnod Janicsák Vecáról

Persze, ha te akarsz lenni Janicsák Veca rajongója. A hat évvel ezelőtti X-Faktorban feltűnt énekesnő jelenleg babázik, de addig is összegyűjtöttük neked öt érdekes tényt Vecáról, amit jó, ha tudsz.

1. Sulizenekarban kezdte.

2005-ben alakult meg az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola zenekara, az Umszki Band, melyben Veca is részt vett. A zenekar részt vett egy versenyen, melynek nyereményeként eljátszhattak egy dalt a Sziget Fesztiválon.

2. Több szakmában is kipróbálta magát.

Dolgozott árusként, lovardában és szoláriumban is. Érettségi után pedig szinkronstúdióban volt gyártásszervező. Ekkor kereste fel őt a Nickelodeon, így lett Emma Roberts magyar hangja is például.

3. Csillag született.

2007-ben jelentkezett a Csillag születik című tehetségkutatóba, ekkor a középdöntőig jutott. Itt ismerkedett meg Kocsis Tiborral, akivel azóta is jó barátságot ápol.

4. 2010 volt a legnagyobb lépcsőfok, amit megugrott.

Ekkor jelentkezett az első magyarországi X-Faktorba, ahol sokak bánatára “csak” harmadik helyezést ért el. Mindenesetre innentől kezdve nem volt megállás, jött az első saját dal, lemez, koncertek.

 

5. Rendkívül bölcs.

A Középsuli.hu-nak adott interjújában beszélt rólatok, a tizenévesekről.

“Számomra valamilyen szinten rémisztő, ami a mai gyerekekkel történik. Mindenhol azt látom, hogy a gyerekek kezében valamilyen okostelefon vagy kisebb játékkonzol van. Értem, hogy a világ annyira felgyorsult, hogy a szülők is rohannak, hajtják a munkát, ezért sokszor egyszerűbb a gyerek kezébe adni egy tabletet, hogy játsszon valamit, mint leülni vagy elmenni vele valahova.  Ennek ellenére mégis azt mondom, hogy rossz irányba megy a világ ezzel kapcsolatban, mert a családi egységek is lazábbak lettek azáltal, hogy mindenki nyomkod valamit a kezében. Állandó jelenség éttermekben, hogy párok vagy baráti társaságok is megállás nélkül a képernyőt bámulják ahelyett, hogy egymással beszélgetnének, hiszen ezért mozdultak ki otthonról… Emellett persze van jó oldala is a dolognak. A gyerekek már egészen fiatalon falhatják az információt az internetnek köszönhetően. Persze ez csak a szülők felelőssége, hogy kezdetben mennyire kontrollálják a gyereket az internet használatát illetően. Szerintem, ha a gyereket kordában tudják tartani a kezdettől és odafigyelnek arra, hogy mit csinál az interneten, akkor később sem lehet gond. Az iskolai tanulmányok során pedig kifejezetten hasznosnak tartom, hogy a gyerekek otthonosan mozognak a világhálón.”

 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

Borítókép: Life.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share