5 dolog, amit minden gólya átél!

Rovat

Megosztás

Az egyetem és a fősuli hihetetlenül izgalmas és teljesen más, mint a gimi. De van pár dolog, amit minden gólya átél, amikor belép a nagybetűs életbe.

1.Gólyatábor

Ezt semmiképpen se hagyd ki, mert ez világraszóló élmény. Viszont készülj fel, mert egy gólyatáborban nem kicsit szivatják meg a kicsiket, úgyhogy próbáld jó érezni magad, csak lazán, élvezd ki a tábort!

2. Nincs többé korán kelés!

Ha jól veszed fel az óráidat. Furcsa lesz, hogy lehet olyan napod is, amikor csak délután mész be egy órára és az egész napod szabad. Aludhatsz, ameddig akarsz!

3. Óriási előadók

Teljesen más az egyetemek rendszere, mint a gimiknek, ezért ne lepődj meg, ha lesz olyan óra, ahol több, mint százan is bent lesztek! Elsőre furcsa lesz az egész, de hidd el, így kevésbé szúrja ki a tanár, ha dumcsizol a haveroddal. Persze azért inkább figyelj oda!

4. Zh-k!

Nincs többé témazáró, kisdolgozat, jönnek a kőkemény zh-k! Ezek már nem kismiskák, és itt jössz majd rá, hogy a félévi vizsgák mennyivel parábbak, mint akár maga az érettségi. Arra már nevetve fogsz visszagondolni egy vizsgaidőszak után, ebben biztos lehetsz.

5. A nagybetűs élet!

Durva, hogy mennyire hirtelen belecsöppen az ember az egyetemen a független életbe, nincsenek fix órák, van, amit ki is hagyhatsz, ha nincs kedved bemenni, napközben mászkálhatsz a városban. Megtapasztalod végre, milyen is, ha az ember felnő, imádni fogod.

Students using laptop together outdoors

Borítókép: newcastle.edu.au

Egyetemi élet gólyaként
Te már várod, hogy kezdődjön az egyetemen való tanulás?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,233KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta