5 dolog, amit ne mondj az exednek

Rovat

Megosztás

Sokunkkal előfordult már, hogy egy gyenge pillanatunkban szóba álltunk az exünkkel, vagy éppen hosszú távon is jó barátságot ápoltunk vele. Ezek a helyzetek általában nem sülnek el jól, na, de lássuk, mi lehet ennek az oka?

Mindig nehéz félretenni az exünkhöz köthető emlékeket, a régi érzelmek vissza-visszaköszönhetnek a másik szemében, és ha még te helyén is tudod kezelni ezt magadban, lehet, hogy neki ez nem megy olyan könnyen. Bárhogy is legyen, kapcsolat utáni barátság vagy csak egy részeg, meggondolatlan telefonhívás, van néhány mondat, amit egész biztosan nem mondhatsz volt szerelmednek.

 

1. Szeretlek, próbáljuk meg újra!

Ez az a gondolat, ami a hasonló esetekben talán a legtöbbször fordul meg az egyik fél fejében, de sajnos az az igazság, hogy ennek ellenére az eseteknek csak 10%-ában célravezető ilyet mondani az exednek. Ha valakit egyszer elhagytál – vagy fordítva – az okkal történt. Az emlékek idővel megszépülnek, és ha egy újratalálkozásnál arra gondolsz, hogy bárcsak megint megölelne Ő, akkor nagy eséllyel a csalfa emlékezés és a szeretethiány áldozata vagy. Ilyenkor az exek újra összejönnek és sorra esnek bele ugyanazokba a hibákba, vesztegetve egymásra az idejüket. Ha már egyszer megégetted magad, jobb, ha nem próbálkozol többször, de ritka esetben léteznek kivételek, például, ha a rossz időzítés miatt váltatok el egymástól.

2. Minden csak a te hibád!

Egy kapcsolat megszakítása után általában elmérgesedik a helyzet a felek között, és könnyen elhangzanak olyan mondatok, amivel megbántjuk a másikat. Na, ez pont egy olyan, méghozzá a legéretlenebb mind közül. Egy kapcsolatban a két fél egyenrangú, ettől válik az egész harmonikussá. Ha valami elromlott, mindkét fél követett el hibát. Ha a párod megcsalt, valószínűleg azért fordult máshoz, mert Tőled nem kapott meg valamit. Ha durván bánik veled és megaláz, akkor azért teszi, mert engeded és nem állsz ki magadért kellő önbizalommal és tartással. A hibákra nem mentség a másik által elkövetett bűn, de a megoldást csak közösen tudjátok megtalálni a problémára. Ha pedig már beláttátok, hogy ez így nem működik, akkor sem kizárólag a másikra kell hárítani a felelősséget, hiszen ha beismered a hibáidat, azzal nem neki teszel szívességet, hanem te leszel ettől jobb ember. A fejlődés kulcsa az önismeret.

3. Az új csajod/pasid egy nulla

Ha az exed elkezdett járni valaki mással, vagy csak flörtöl egy új nővel/sráccal, akkor egyszerűen csak hagyd figyelmen kívül. Egyrészt miután szakítottatok, semmi közöd hozzá, hogy ő hogyan éli az életét, másrészt pedig nem érdemes lejáratnod magad előtte ilyen mondatokkal, hiszen féltékenységet sugárzol. Ne hozd magad vert helyzetbe, a nehéz időszakokban inkább támaszkodj a barátaidra és lépj tovább! Egyszer neked is lesz valaki más.

4. Sohasem szerettelek

Ha ez igaz is, akkor is nagyon bántó az exed számára. Gondolj bele, milyen érzés lehet hallani, hogy a csaj/pasi, akit ő hónapokig/évekig szeretett, valójában sosem viszonozta érzéseit. Te sem akarnád ennyire becsapva érezni magad és elpocsékoltnak látni azt a sok időt, amit együtt töltöttetek. Inkább egy hosszabb idővel az elengedés után, emlékezzetek a szép dolgokra, és őrizzétek meg magatokban!

5. Anyukám megmondta

Ezt semmiképpen ne! A volt párod ettől úgy érezheti, hogy a szüleid befolyására döntöttél úgy, hogy szakítasz vele, ennek pedig hidd el, még kevésbé fog örülni, mintha saját döntést hoztál volna. Felesleges a kapcsolat végén még egy utolsót rúgni a másikba egy ilyen mondattal, és rátenni a szakításra egy lapáttal, hogy még a családod sem bírta őt igazán.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta