5 dolog, amit ne mondj egy állatszőr allergiásnak

Rovat

Megosztás

Biztos ismersz olyat, aki minden nyarat végig szenved az allergiától. Na, ezt képzeld el az év 365 napjában. Az állatszőr allergiásoknak mindig figyelniük kell arra, hogy ne találkozzanak olyan élőlényekkel, amik másoknak szinte családtag.

Én is allergiás vagyok a kutyára, a macskára, a lóra, a hörcsögre… Van, amelyik állatra jobban, van, amelyikre kevésbé. Elég rossz volt megtudni alsóban, hogy sosem lehet háziállatom (maximum allergia gyógyszerrel). Nehéz úgy élni, hogy szinte mindenkinek van kiskedvence, ezért van, akihez át se tudok menni rendszeresen. Na, és ezekre rájön az a pár idegesítő kérdés és mondat, amit a továbbiakban megosztok veletek. Ezekre figyeljetek, ha szőrallergiással beszéltek!

Miért tüsszögsz? Már kiment a szobából.

Akik nem élik át ezt a kínt, azok könnyen azt hihetik, hogy az allergiát az állat jelenléte okozza. Ha előtte órákig volt egy helyen, de kiviszik, nem fog kevésbé szállni a szőre a levegőben. Az már ott marad egészen addig, amíg ki nem takarít valaki. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy “hogy lát engem, ha én eltakarom a szemem és nem látom őt?”.

Ilyen hamar kijön rajtad?

Igen. Van ilyen is. Olyat is ismerek, aki egész nap simogat egy kiscicát, semmi baja nem lesz, de estére bedagad a szeme és rosszul lesz. Én abba a csoportba tartozom, aki egyes állatoknál azonnal megbetegszik, de legkésőbb fél óra múlva már nem érzem jól magam. Nem kell ezen csodálkozni, sajnos ez ilyen.

Itt aludhatsz, az én kutyámnak rövid szőre van.

Jogos, így csak röviden fogok haldokolni. Nem, nem tanácsos akkor sem, ha alig van rajta pár szál, azt se bírja a szervezetem.

Nekem is kimutatta a vizsgálat az allergiát, de kamu az egész.

Örülök, hogy neked tévedett a teszt, sajnos nekem nem. Előfordul az ilyen, például én se vagyok rosszul parlagfű szezonban, pedig elvileg én sem bírom. Ettől függetlenül legtöbbször igazat mutat.

Akkor te nem szereted az állatokat?

De. Imádom. Nincs is cukibb egy kölyökcicánál és nem bírom ki, hogy ne dögönyözzek meg egy aranyos kiskutyust (ami után jó alaposan kezet mosok!), egyszerűen csak nem engedhetem meg magamnak, hogy annyit a közelükben legyek. Fáj is a szívem, hogy kimaradt az életemből a kiskedvenc, de ez van, együtt kell élnem a helyzettel.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta