Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 5 étel, amitől tuti, hogy szanaszét pukizod magad

5 étel, amitől tuti, hogy szanaszét pukizod magad

Vannak bizony olyan ételek, amelyek habár nagyon-nagyon ízletesek és finomak, néha kicsit árthatnak nekünk. Bélgáz termelődhet megevésük után, ami néha fájdalommal is járhat, ha nem vigyázunk az evéssel. Hogy melyek azok az ételek, amelyeket jobb óvatosan enni, mert a végén félve lépünk ki a lakásból is, eláruljuk!

1. Káposztafélék

Vannak olyan zöldségek, amelyeket nehezebben tudja szervezetünk megemészteni, így sokkal tovább is tart az emésztés, miközben gáz képződik bennünk. Ilyen étel például a spárga, a kelbimbó és a káposzta. Néha az olyan ételek, mint például a borsó is okozhat puffadást.

Fotó: Wikipedia

Fotó: Wikipedia

 

2. Szorbitolt tartalmazó gyümölcsök

A szorbitol vagy szobit egy olyan cukoralkohol, mely egyes gyümölcsökben a természetben is előfordul, mint például a szilvában, az almában, az őszibarackban és a körtében.

Fotó: Masculin.com

Fotó: Masculin.com

 

3. Bab

Ez a klasszikus gáztermelő egy raffinóz nevezetű (három egyszerű cukorból, szőlőcukorból [glükóz], gyümölcscukorból [fruktóz] és galaktózból felépülő) szénhidrátot tartalmaz, melyet a szervezet nehezen emészt meg.

Fotó: Weknowyourdreamz.com

Fotó: Weknowyourdreamz.com

 

4. Tejtermékek

Azok számára, akik egy kicsit is allergiásak a tejtermékekre, a laktóz puffadást okozhat számukra, sőt, akár súlyos fájdalomhoz is vezethet egy-egy termék fogyasztása. Ebben az esetben a krémsajtot, a tejszínt, a tejfölt és a fagylaltot érdemes kerülni.

Fotó: Thedailycrisp.com

Fotó: Thedailycrisp.com

 

5. Hús

A fehérjében gazdag ételek eléggé sokáig megülik a gyomrunkat, és amíg meg nem emésztjük ezeket, a cukroknak és a baktériumoknak van idejük megtelepedniük a gyomorban. Ez sokszor okozhat puffadást, és gáz is keletkezhet, ami előbb-utóbb utat tör magának hátsófertályunkon. Az segíthet, ha mindig jól megrágjuk az ételt, és csak falatozunk, és nem faljuk az ételt.

Fotó: Rivesqualitymeats.com

Fotó: Rivesqualitymeats.com

 

Pukizás
Te sokat pukizol?

Borítókép: Funnyordie.com

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share