5 év után szívmelengető albummal érkezik a Halott Pénz!

Rovat

Megosztás

Úgy tűnik, valami van a levegőben… Sokunk kedvencei új albummal kecsegtetnek 2021-ben!

A négytagú zenekar 2013 őszén szólalt meg először nagyszínpadon, amikor bemutatták a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok-ot az A 38-on. A lemez töretlen siker lett, mely többek között olyan daloknak köszönhető, mint az Ugyanúgy Hallassz, vagy a Farkasok dala. Egy évvel később az egész ország dúdolta, a ma is szinte mindenki által gyakran emlegetett dalt, mely a Valami van a levegőben névre hallgat. Évente közel száz koncert, országszerte telt házas fellépések, zsinórban 7-szeres full tömeg a Budapest Parkban. Hova tovább?

A legutóbbi lemez 2016-ban jelent meg Ülni.Örülni.Megőrülni címmel, melyen a rádió slágerlistáinak top 1-es dala, a Darabokra törted a szívem is helyet kapott. Nem véletlen, hogy a Volt Fesztivál első himnuszát a Wellhello-val közösen alkotta meg a csapat 2017-ben! 2018: Győr, Debrecen, Budapest – 3 állomás, 3 telt ház!

Balaton Sound, EFOTT, SZIN, SZIGET, bármilyen fesztiválon léptek is fel, mindenhol csak a zúgolódó tömeget lehetett észrevenni. 2019 májusában már 8. alkalommal koncerteztek a Budapest Parkban, ahová mondanom sem kell, fél évvel a dátum előtt már elfogytak a jegyek. Kérdezem ismét, hova tovább?

2016 óta IDÉN ELŐSZÖR készül ismét nagylemez! 10 dal, slágerlistás címek, és már négy klip a YouTube-on! Na de, mit üzennek a dalok? Egyáltalán miről szólt 2020 és eddig 2021? Azt gondolom, sokunk számára nem volt könnyű a tavalyi év, sőt, idén sem teljesen rózsás a helyzetünk…

Sok hazai előadót inspirált az utóbbi nehéz időszak. Tudván tudjuk, hogy idén sem biztos, hogy népszerű lesz a repülés, a külföldi nyaralások, a sok beach. Az emberek ódzkodnak a többnapos tömeges vakációktól, ami teljesen érthető. Ám tudjuk, ha a lelkünk rendben van, sokkal könnyebben vészeljük át EGYÜTT ezt az időszakot!

A Halott Pénzt ismerve 10 slágerlistás dal készül, sőt, ezekből 4 klip már látható a YouTube-on! Talán úgy tudnám a legegyszerűben leírni, az idei album az együttlétről, a közös pillanatokról, az összetartozásról, a szeretetről, az alapvető emberi értékekről dalol…láttam a két szemedben önmagam, keveset szól, de belül megszakad”. A Szívedből minden kell című dal sora azt hiszem, mindent elárul!

Hiszen, miről szólt 2020 és eddig 2021? #bezárva, #magányosan, #egyedül a négy fal között alig várjuk, hogy ismét együtt lehessünk, hogy lábunk alatt beleremegjen a dalok rezgéseibe a föld; hogy beüljünk egy kávéra a kedvenc helyünkre, bulizzunk egy hatalmasat a szabad ég alatt, táncoljunk hajnalig a diszkóban, csináljunk nyári őrültségeket a strandon. Nincs szükség drága ruhákra, ékszerekre, hiszen nem számít, hogy „Gazdag vagy szegény” vagy, csak LEGYÜNK EGYÜTT ÉS ÉREZZÜK, HOGY ÉLÜNK!

Idén helyrejön minden? Ki tudja! Lehet, hogy épp egy hajszálon fog múlni az élőkoncertek jövője, de az is elképzelhető, hogy augusztus 20-án már együtt nézzük a tüzijátékot a Margit hídról!

A négytagú zenekar folyamatosan napról napra jelenteti meg új dalait, a legutóbbi például 24 órája sincs még, hogy megjelent Felnőttünk, de nem fogadjuk el címmel. Számlafizetés, családalapítás, minden, amin mindannyian átmegyünk egyszer… A legközelebbi nóta április 19-re várható, amely a Nincsen véletlen nevet kapja majd, kíváncsian várom, de az eddigieket hallgatva nem hinném, hogy csalódást okozna.

Azt hiszem, az üzenet egyértelmű, nem is lehetne szebben sorokba önteni azokat a szeszélyes érzelmeket, melyeket már több, mint egy éve magunkban hordozunk. De lesz még nyár, lesznek felejthetetlen átbulizott éjszakák, csámcsogós BFF-es mekis fagyizások, koncertek az A38-on, vagy balcsis kiruccanás a haverokkal, mert „félig nem élet az élet már rég, a szív mit ér, ha félig ég?”.

Melyik a TE kedvenc dalod az új albumról?

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta