5 fontos tényező, melyekre okvetlenül figyeljetek oda a sulis jelentkezéskor!

Rovat

Megosztás

Oly sokan jelentkeznek minden évben felsőoktatási képzésekre, ám néhányan megakadnak, vagy éppen azzal szemebsülnek, visszadobták felvételijüket, mert nem a megfelelő módon történt meg a jelentkezés. Mik azok a pontok, melyekre okvetlenül oda kell figyelnetek? Lássuk!

A Felvi.hu összeszedett néhány nagyon fontos információt, melyeken gyakran elcsúsznak a diákok, ha felsőoktatási jelentkezésről van szó. Íme a lista:

  1. A regisztrációkor megadott e-mail cím biztosan a tiéd legyen! Ne legyen benne helyesírási hiba, mert különben elcsúszhat az egész művelet.
  2. A jelentkezési sorrend mindenek felett! Az az iskola kerüljön a legelső helyre, melyre a legjobban szeretnél bekerülni, ugyanis ha ügyes vagy és van elég pontod, akkor oda fognak először felvenni. Végül az utolsó helyen pedig azt jelöld meg, ahová a megjelöltek közül a legkevésbé szeretnél bejutni.
  3. Töltsd fel időben a dokumentumokat! Az idei évtől a jelentkezés már teljesen online térben zajlik, ami azt jelenti, minden olyan dokumentumot fel kell tölteni, melyek szükséges. Ellenben az e-mal-ben vagy postán érkező dokumentumokat az Oktatási Hivatal már nem fogadja el!
  4. Az eljárási díj nőhet, ha több, mint három helyre jelentkezel! Fontos, hogy pluszban maximum három képzésre adhatod le még a jelentkezésed, melyek díja 2000-2000 Ft, s ezeket az összegeket az E-felvételi automatikusan kiszámolja. A fizetést banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel is lehet rendezni február 15-ig!
  5. A jelentkezési szándékot meg kell erősítened, vagyis mindennél fontosabb a jelentkezés utáni hitelesítés, melyet kizárólag csak ügyfélkapun keresztül tudod megtenni.

Már nincs sok időtök február 15-ig, hajrá-hajrá!

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta