Ezt nézed:  / Színes / 5 magyar rövidfilm, ami megtalálható a YouTube-on

5 magyar rövidfilm, ami megtalálható a YouTube-on

Cikkünk most öt olyan rövidfilmet szed össze, amelyek magyar nyelven magyar alkotók által készültek, a fiatalokról és a fiatalokhoz szólnak. Van köztük olyan, amelyben a humor és irónia dominál, még akkor is, ha komoly témát dolgoz fel, de van olyan is, amely elgondolkodtatásra késztet.

DENI

A BKF Médiaművészeti Intézete mutatta be 2014-ben a DENI című rövidfilmjét, mely egy fiatal srác szakítás utáni időszakát mutatja be. A film főszerepében Tasnádi Bence Gundel-díjas és Junior Príma díjas magyar színművészt láthatjuk, aki 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2015-ben az Egynyári kaland, 2016-ban az Aranyélet című sorozatban kapott szerepet.

 

EMBERSÉG

A Mészáros Márton forgatókönyve alapján és rendezésében készült rövidfilmben egy utcán élő férfi segítséget nyújt  két fiatalnak. A fiú és a lány legjobb barátok, de a fiú beleszeret a lányba, aki viszont nem viszonozza a srác érzéseit. A hajléktalan férfit Bicskey Lukács alakította.

 

#HELP

“Virág a fiatal egyetemista lány számtalan baráttal és hódolóval rendelkezik az interneten, ám egy jól induló este bajba kerül és segítségre szorul, a való életben. De legfontosabb kérdés mégis az: ugye levideóztad?”

– áll a videó leírásában, amelyhez egy legalább 16-os karikát képzelj oda, mert kissé félelmetes a film.

Ha szeretsz félni, ez a film neked való, ha nem, jöjjön azonnal a következő.

 

CSAK EGY SZÍVÁS

Ez egy 2013-as drogprevenciós oktatófilm tulajdonképpen, a története persze attól még fiktív. Valójában a szabolcsi rendőrség oktatóvideójának egy kifigurázott változata, egy olyan videóé, ami szintén 2013-ban került fel a világhálóra.

 

ÁBEL ÉS ANNA

A MüpaBudapest 2014-ben hirdette meg pályázatát “Szenvedély” címmel, melynek első helyezettje lett az Ábel és Anna című rövidfilm, mely Csoma Sándor filmje. A film két gyermek, egy fiú és egy lány kapcsolatáról szól.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share