5 mód arra, hogyan lépj ki a “jó lány” szindrómából!

Rovat

Megosztás

Mi az a “jó lány” szindróma és hogyan tudsz elbánni vele?

Úgy neveltek, hogy a tanulás a legfontosabb, legyél mindenekelőtt illedelmes, megfontolt és tisztelettudó. Arra tanítottak, hogy mindenkivel legyél jóban és pozitív megjegyzésekkel méltasd azokat, akik figyelmet fordítanak rád. Mindig is nagy figyelmet fordítottál arra, hogy hogyan tekintenek rád, ugyanis “jó lány” akartál lenni! Ha a sorokat olvasva magadra ismertél, ez a cikk neked szól.

Forrás: psychologies

 

“Sokan így nőttünk fel. Naivan azt gondoltuk, hogy a legtöbb ember ezt a neveltetést kapta. Úgy gondoltam, hogy mindenki a saját módján, de ugyanazon megy végig, mint én, és hogy ugyanarra törekszünk: hogy jók legyünk. Egy olyan világban akartam élni, ahol minden ember tiszteli egymást és egymás döntéseit. Rá kellett döbbennem, hogy az élet nem erről szól. Sokan próbálgatni kezdték a határaimat. Tudták, hogy illedelmes és tisztelettudó vagyok, és igyekeztek ebből maguk számára előnyt kovácsolni. Kihasználták a jóindulatom – arra támaszkodva, hogy egy “jó kislány” vagyok- és úgy gondolták, így bármit megtehetnek, mert úgysem fogok szólni, csak akkor, ha már teljesen elegem lett – vagy mivel jó kislány vagyok, úgysem szólnék vissza, hanem csendben tűröm.” – írja a Psychology Today-ben Susanna Newsonen

Forrás: askdrmanny

 

Mindenki szeretne elégedett lenni önmagával. “Jó lenni” – akármilyen értelemben. Megfelelni a szülei, iskolája, munkahelye, barátai, szerelme vagy saját maga elvárásainak. Azonban nem szabad csapdába esnünk. Ha szélsőséges értelemben próbálod elérni, és tökéletességre törekszel, akkor gátat szabsz a boldogságodnak. Hiszen lehetetlen minden téren tökéletesnek lenni – és ez így jó! Ettől vagyunk emberek. Nem kell jónak lenned mindenben és nem kell mások elvárásainak eleget tenned, csak saját magadnak.

Forrás:thoughtcatalog

 

El kell fogadnod, hogy lesznek dolgok, amikben nem leszel a legjobb és talán még simán jó sem, de hátradőlhetsz és élvezheted az egészet, tét nélkül. Néha igenis, le kell venned a felelősséget a válladról – mert a kemény munka és összpontosítás során elfelejthetted, mi minden tehet boldoggá az életben.

Forrás:theindependent

5 mód arra, hogyan lépj ki a “jó lány” szindrómából!
Te éreztél már ilyet?

Borítókép:her.ie

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta