Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 5 mód, hogy kiverd a fejedből!

5 mód, hogy kiverd a fejedből!

Vannak élmények, helyzetek, amik egyszerűen megragadnak a fejünkben, visszatérnek, nem tudunk tőlük szabadulni. Ez nagyon zavaró lehet, de jó hír, hogy van mód a kiiktatásukra!

Kellemetlen szituba keveredtél, amikor egy idegen rosszindulatú megjegyzést tett rád az utcán? A boltban vásárolgatva szóváltás támadt köztetek egy másik vásárlóval? A barátnőddel összekaptatok valamin és még mindig nem tettetek pontot az ügy végére? Tetszik valaki, akiről tudod, hogy nem hozzád való, mégis folyton Ő jár az eszedben? Sokféleképpen leragadhatunk valaminél, valakinél fejben, továbblépni nem is olyan egyszerű. Pedig 5 féleképpen is kiverheted a fejedből a zavaró gondolatokat!

1.Adj időt!

Az idő sok esetben segítségünkre van, így ilyenkor is segíthet, hogy megoldódjanak a dolgok. Várj ki! Gyakran nem kell, hogy reagálj, válaszolj, egyszerűen csak hagyd, hogy megoldódjon, kibontakozzon magától az a probléma!

2. Tanulj meg felejteni!

Ne okozz magadnak fölösleges szenvedést, ne ragaszkodj a rossz emlékekhez. Fogadd el, hogy megtörtént, hogy rossz volt, aztán pedig bocsáss meg magadnak! Oldozd fel magadat a szenvedés alól!

3. Képzeld el!

Nem tudsz megszabadulni a haragtól szomorúságtól? Képzeld el, ahogyan az egyre csak halványul, kioltja azt egy jó érzés vakító ragyogása, amíg  teljesen el nem tűnik a negatív érzés. Próbáld ki, működik!

4. 90 másodperc!

Adj magadnak 90 másodpercet! Amikor még friss az élmény, ennyi idő kell ahhoz, hogy felül tudj emelkedni rajta. Ez kb 15 mély levegőnek, belégzés-kilégzésnek felel meg. Ennyi idő elég ahhoz, hogy felszabadítsd az elmédet a rajta eluralkodó érzelmektől.

5. Harag nélkül!

Ne nézz vissza haraggal! A harag megszállja az elmét és eltorzítja azt. Nem lehet tőle tisztán gondolkodni, akadályozza a kreatív megoldások megszületését. Összpontosíts! Nélküle előbbre jutsz, vele csak egy helyben topogsz.

Képek: wallpapers, patheos

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share