Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 5 mód, hogy megbocsáss magadnak!

5 mód, hogy megbocsáss magadnak!

Néha bizony követünk el olyan hibákat, amelyek után magunk miatt van lelkiismeret-furdalásunk, hogy megtettük, és a legnehezebb dolog magunknak megbocsátani. Amikor valakit megbántunk, van az úgy, hogy a megbántott személy hamarabb megbocsát nekünk, mint mi magunknak. Íme, öt mód, hogy hogyan bocsáss meg Te is magadnak!

1. Ismerd fel, hogy ami a múltban történt, az már a múlté.

Az talán egyértelmű, hogy a múlton nem lehet változtatni, de ugyanakkor nehéz is elfogadnunk, hogy a múlton nem tudunk változtatni, mégis el kell fogadnunk a múltat, és egy tapasztalatszerző túraként felfogni a hibákat, melyeket elkövettünk benne. Ez elősegítheti a lelki megnyugvást és a sebek begyógyulását.

2. Csináld újra!

Ez nem azt jelenti, hogy kövesd el újra a hibát, de írd le, elemezd, és próbálj arra törekedni, hogy többé ne kövesd el! Ha egyszer felismertük a hiba gyökerét, már megvan a kellő tudásunk ahhoz, hogy legközelebb másképp cselekedjünk.

3. Ismerd fel, ha egy helyzetben “az” volt a legjobb, amit tettél!

Néha bizony a legjobb döntés is rossz, de nem tehetünk mást, a lehetőségeinkhez mérten mindent megtettünk azért, hogy a legjobbat hozzuk ki egy negatív dologból. Emiatt pedig kár lenne magadra haragudnod, és azt mondogatnod, hogy még jobban kijöhettél volna egy szituációból.

4. Lapozz!

Próbálj meg továbblépni, még ha nem is tudtad elfogadni a múltat. Habár kicsit nehéznek tűnik, mégis a jövő számít, mert azon még változtathatsz. Te alakíthatod azt, hogy a jövőbeli tetteid mik lesznek, ezáltal megakadályozod, hogy újra csalódj magadban.

5. Hagyd abba az önsajnálatot!

Sokszor képesek vagyunk magunkat sajnáltatni, amiért ilyen-olyan hibákat elkövettük, pedig ezeket csak magunknak köszönhetjük. A világ azért nem dőlt össze, egy kis pozitív gondolkodás és az első négy pont és jobban is leszel.

Bocsáss meg magadnak!
Te könnyen megbocsátasz magadnak?

 

Borítókép: suhailalgosaibi.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share