Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Sport / 5 nem mindennapi sport, amit ki kell próbálnod!

5 nem mindennapi sport, amit ki kell próbálnod!

Unod hetente többször ugyanazokat a gépeket nyúzni a konditeremben? Már kívülről fújod a zumbaórák zenéit? Beleuntál a futásba, ráadásul hideg is van? Mutatjuk, milyen nem hétköznapi sportokkal dobd fel a mozgásodat!

Slackline

Biztosan láttál már a Deák téren vagy a Margitszigeten kifeszített köteleket, amelyeken sétálgatnak és trükköznek a fiatalok. Egyszerűnek tűnik, de amint megpróbálsz felállni a kötélre, rájössz, hogy igencsak nehéz munka sétálgatni rajta. Mindemellett készülj másnap a mindent elsöprő izomlázra, ez az „egyszerű” sétálgatás ugyanis alaposan megdolgoztatja az izmokat, emellett a koncentrációs készségeket is fejleszti. Nem utolsó sorban pedig nagyon jó közösségi móka, a magyar slacklineosok rendszeresen szerveznek eseményeket, ahol bárki kipróbálhatja a sportot.

forrás: Giphy

Krav Maga

Két legyet egy csapásra: nemcsak erősödsz vele, hanem például meg tudod védeni magad, ha beléd kötnek az utcán. A krav maga eltér a tévében látott karatés hadonászásoktól, inkább arra készít fel, hogy vészhelyzet esetén minél hamarabb és megfontoltabban tudj reagálni, akár késsel, akár bottal, akár puszta kézzel támad rád valaki.

forrás: tumblr

Rúdtánc

Nem, nem úgy néz ki egy edzés, hogy a tangában pucsítást kell gyakorolni a tükörben. A rúdtánc kőkemény akrobatika, ahol a saját súlyoddal kell dolgoznod jó sok lilafolt és erőlködés árán. Amellett, hogy hihetetlenül hatékonyan formálja az izmaidat, kibillenti a lányokat a komfortzónájukból, és önbizalmat kölcsönöz: előbb-utóbb mindenki meglátja a szexistennőt a tükörben! Szóval lányok, rúdra fel!

forrás: Giphy

Légtorna

Elsősorban az aerial silk és a karika az, ami manapság nagyon menőnek számít. A silk esetében a legmenőbb nindzsafilmekben képzelheted magad, ahogy a plafonról egy kötélen lógva ereszkedsz le és trükközöl. A karika pedig szintén nagyon látványos és légies sport – persze ha elég munkát fektetsz bele. Egyiknél sem árt egy jó nagy adag bátorság, meg az se rossz, ha nincs tériszonyod, ha magasból lógsz fejjel lefelé, ám a tested előbb-utóbb meghálálja, hogy foglalkozol vele.

forrás: Youtube

forrás: Youtube

Falmászás

Nem kell egészen a Himalájáig menni a csúcsok meghódításához, a falmászó-termek karnyújtásnyira hozzák az élményt. Egyre több olyan hely működik Magyarországon is, ahol mesterséges körülmények között lehet gyakorolni a pókemberkedést – akár kötéllel, akár anélkül. A sikerélmény és az adrenalin mellett növeli az állóképességet, átmozgatja szinte az összes izmunkat, és egyensúlyérzékünkön is nagyot lendít.

forrás: Giphy

 

 

5 nem mindennapi sport, amit ki kell próbálnod!
Melyik sportággal tennél próbát?

 

 

(fenti kép: Lilli Muhleisen Aerial Silks Splits)