Ezt nézed:  / Suli / 5 ok, amiért nem jó, ha egy diáknak sok órája van

5 ok, amiért nem jó, ha egy diáknak sok órája van

Az iskola olykor nagyon fárasztó tud lenni. Sok okot fel tudunk sorolni, amiért nem szeretünk suliba járni. Most összeszedtem nektek azokat a dolgokat, amik negatívak, ha sok órátok van.

 

Fárasztó

Az egyik legnehezebb része az, hogy fáradt vagy. Magával a padban üléssel és az odafigyeléssel is nagyon el lehet fáradni. Lehet, hogy az első néhány órán még remekül fog az agyad, de a nap végére már egy egyszerű kérdésre sem tudsz értelmesen válaszolni. Főleg, ha mindig a nap végére esnek az olyan tantárgyak, mint a matek vagy a fizika.

Sok dolgozat

Ha sok a tantárgy, akkor nyilván többet is kell tanulni. Így aztán ebből automatikusan következnek a dolgozatok is. De mégis hogy lehetne mindig maximálisan teljesíteni, ha minden héten legalább 2-3, vagy még több dolgozat van, hiszen ezek önmagukban nagyon lekötik az embert.

Nem tudsz mindenre odafigyelni

Nincs az az ember, aki ténylegesen mindent megjegyez és mindenre képes odafigyelni egy hosszú nap alatt. Ha pedig ezek egymást követik sorozatosan, akkor pláne nem. Így sok dolog felett elsiklik az ember, amit természetesen számon is kérnek később, ez pedig a jegyek rovására is mehet.

Nincs időd semmire

A tanulás és az iskolába járás mellett csak nagyon kevés idő marad. A legnagyobb részét pedig alvással tölti az ember, így valóban alig jut idő bármire. Hamar monotonná válik így az élet és ilyenkor jön az az érzés, mikor nincs is kedved kikelni az ágyból.

Egyszerre két helyen kéne lenned

Előfordul, ugyan nem gyakran, de van olyan, hogy két helyen kell lenne egy időpontban. Na, ilyenkor kell választanod, hogy melyik a fontosabb. Rendszerint az iskolában marad az ember, mert nem akar igazolatlan órát kapni.

5 ok, amiért nem jó, ha egy diáknak sok órája van
Szerinted neked sok órád van?