Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 ok, amiért a tinédzserek felnőttek akarnak lenni

5 ok, amiért a tinédzserek felnőttek akarnak lenni

“Te még ehhez kicsi vagy”, “Majd ha saját lakásod lesz, ott úgy hagyod szét a dolgaidat, ahogy akarod”, “Bocs haver, de még nem vagy 18, nem adhatom ki neked a sört” és a társaik, folyamatosan jelen vannak egy tini életében. Nem csoda, hogy alig várják azt, hogy felnőjenek. Végre nem ők lesznek “a gyerek” és azt csinálhatnak, amit akarnak. Vagy mégsem? 

1. Szabadság

Minden szál itt fut össze, bárhonnan közelítem meg a kérdést. A függetlenség, a szabadság és az, hogy saját döntéseket hozzanak az alappillére a felnőtté válásnak. Az a vágyakozás, hogy ne a szülők mondják meg, hogy hánykor érj haza a buliból, mikor csináld meg a házimunkát, mind-mind csábítóak. Azzal találkozol akivel szeretnél, bárkivel randizhatsz, még olyannal is, akinek a szülők által tabunak vélt hatalmas tetkója van.

2. Túl lenni végre a “kötelező” dolgokon

Na, és te csókolóztál már? Mi történt az első ott alváskor? Úristen mit csináljak, ha többet akar? Az ehhez hasonló kérdések naponta előfordulnak a csajos pletykálásokban és valljuk be, nem olyan jó érzés, amikor már mindenki tud mit mesélni, te meg csak ülsz malmozva csendben. Persze semmit sem kell elsietni és csak azért, hogy valamin túl legyél, ne menj bele semmibe, még akkor sem, ha ezt a banda többi tagja cikinek tartja. Tojd le magasról, hogy mások mit gondolnak, mindennek megvan a maga ideje, de ki ne vágyna rá, hogy előreugorjon a felnőttkorba, amikor ilyenekkel már nem kell vesződni, mert már tudunk mindent? (Vagy csak azt hisszük.)

3. Pénz

“Anyu, adnál kölcsön légyszi arra a cipőre?” Jó esetben kapunk, de rossz esetben jön a válasz: “Már tele vagy cipővel, minek egy 125-ik?” Ezután vagy a szomorkodás, rosszabb esetben a hiszti jön. Bezzeg a felnőttek azt vesznek maguknak, amit akarnak. Alig várom, hogy saját pénzemből megvegyem az összes trendi magassarkút. (Meg fizessem a számlákat és a többi kötelező dolgot.)

4. Nincs többé suli!

Vagy legalábbis nem úgy, ahogy eddig. Az egyetem egy teljesen más világ, hatalmas buli, nem úgy, mint a minden nap reggel 8-kor kezdődő gimi. Végre azt tanulhatod, amit szeretnél. és olyanokkal vagy körülvéve, akiket mind ugyanaz érdekel. Nincs több utálatos matek, töri vagy kémia, ha szeretnéd. Új emberek, új kalandok és persze a híres egyetemi bulik. Ha pedig nem tanulsz tovább, akkor pláne úgy érezheted, hogy hoppá, itt a nagybetűs élet előttem, hajrá!

5. Önmegvalósítás

Az a folyamat, amikor végre kezdesz rájönni, mit is szeretnél az élettől, kezd végre kirajzolódni. Kialakul az ízlésed mind divat, mind az emberek terén, kik azok, akik körében jól érzed magad. A döntés szabadsága, a tervezés, hogy elmehetsz bulizni, kirándulni, utazni, amikor csak akarsz, vagy időd engedi. Habzsolhatod az életet, hiszen azért van, és végre te irányítod a dolgokat.

Felnőttkor
Te már nagyon várod a felnőttkort?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share